Bokkesprong De Oostwoud, Noord-Holland

Contactgegevens

Telefoon:

0229-201047

E-mail:

:

Adresgegevens

Adres:

Oosteinde 45

Postcode:

1678HR

Stad:

Oostwoud

Over dit bedrijf

Tegenover de dorpskerk vindt u onze exclusieve winkel voor iedereen die van het buitenleven houdt. Kleding, laarzen, accessoires en home & gifts in Engelse Country stijl. Van ons mag u nog een ouderwetse klantenservice en deskundig advies verwachten. Wij hebben de volgende merken in ons assortiment: Dubarry, Le Chameau, Fjall Raven, Barbour enz.

Deze adventure sportsen zijn misschien ook interessant

Bicfun

Herenweg 33,
Egmond-binnen

Bekijk

GP Elite

Westerstraat 9,
Purmerend

Bekijk

Categorie: Adventure Sports

Adventure sports worden ook wel extreme sporten zijn sporten of activiteiten waar over het algemeen redelijk veel gevaar aan is verbonden. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld bungyjumpen. Het liefst vanaf een zo hoog mogelijk punt. Het gaat om de kick die mensen die dit soort sporten bedrijven krijgen. De bijnieren gaan het hormoon adrenaline maken, dat als een natuurlijke drug werkt. De adrenaline die vrijkomt heeft veelal ook een verslavende werking. Degenen die dit soort activiteiten doen willen daardoor steeds meer, hoger of sneller.

Adventure sports wordt ook wel gebruikt als term voor groepsuitjes en activiteiten die buiten de traditionele (personeels-, verjaardag-, vrijgezellen-)uitjes etc. vallen. Denk aan (wild)water raften, stormbaan of hindernisbanen, paintballen, parachutespringen, blowkarten, wakeborden, off-the-road trips (in monstertrucks, quads etc.), skydiven etc.

Ook in die gevallen gaat het voornamelijk om de kick die men krijgt door iets te doen dat niet standaard is en behoorlijk wat vergt van de deelnemers (zowel fysiek als psychisch). Juist dit soort activiteiten met een enorm hoog adrenaline-gehalte, zorgen voor een sterk saamhorigheidsgevoel, en kunnen zeer helpen bij teambuilding. Juist door gezamenlijk zo'n activiteit te doen smeedt een (extra) band tussen collega's, vrienden, buurtgenoten of (toekomstige)familieleden.

De activiteiten zijn er van zeer gematigd, zoals steppen, GPS-tochten, kanovaren, hindernisbaan, boomtrails etc.) tot zeer uitdagend (en gevaarlijk) als base-jumping, bodyboarding, wildwater kanoën, free running, ice climbing, downhill moutainbiken, paragliding, sandboarding etc.

De extremere varianten zijn absoluut niet zonder gevaar. Het is dan ook erg belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te nemen. Bij groepsuitjes die georganiseerd worden door speciale bedrijven die gericht zijn op adventure sports gaat het veelal om gematigde, veilige varianten van dit soort activiteiten al is het ook in die gevallen belangrijk om voorschriften en veiligheidsregels streng na te leven om ongelukken te voorkomen.

Lees meer over Adventure Sports