A & P Zeefdruk Oploo, Noord-Brabant

Contactgegevens

Telefoon:

E-mail:

Website:

:

Adresgegevens

Adres:

Spekklef 8

Postcode:

Stad:

Oploo

Deze drukkerijen zijn misschien ook interessant

All Color Drukkerij

Lange Voren 16/B,
Eersel

Bekijk

Alpha Reconditionering

Eindhovenseweg 9,
Geldrop

Bekijk

Altorffer BV

Strijmaden 13,
Roosendaal

Bekijk

Artiprint BV

Batavenweg 8,
Oss

Bekijk

B & R Graphics

Goudbergstraat 23,
Waalre

Bekijk

Categorie: Drukkerij

Een drukkerij is een werkplaats voor typografische werkzaamheden, met name het drukken met behulp van een drukpers. In een drukkerij kunnen één of meerdere drukpersen zijn opgesteld, van een minipersje voor etiketten of visitekaartjes tot een tientallen meters lange meerkleuren-pers.

Al voor de uitvinding van de boekdrukkunst in Duitsland was het vermenigvuldigen van illustraties en tekst met behulp van een uit hout gesneden drukvorm bekend. In de vijftiende eeuw kwam het drukken van loden letters in zwang. Het oudste type drukpers is de degelpers. Papier wordt met behulp van een plaat (degel) op de ingeïnkte drukvorm gedrukt, waardoor een afdruk ontstaat. In de loop der eeuwen is de degel gemoderniseerd. Later werden cilinderpersen en rotatiepersen ontwikkeld waardoor de productiesnelheden enorm toenamen.

In de twintigste eeuw kwam het offsetprocedé in zwang. Tegenwoordig komt vooral de digitale druktechniek op waarbij een bestand rechtstreeks van een computer naar een (grote) printer wordt doorgestuurd en zo wordt afgedrukt. Daarnaast bestaan er persen voor foliedruk, diepdruk, zeefdruk en tampondruk.

Lees meer over Drukkerij