Arrival/Departure Amsterdam, Noord-Holland

Contactgegevens

Telefoon:

E-mail:

Website:

:

Adresgegevens

Adres:

Knsm-Laan 301

Postcode:

Stad:

Amsterdam

Deze drukkerijen zijn misschien ook interessant

Assema H van

Raadhuisstraat 87,
Heemstede

Bekijk

Baruch Drukkerij

Jan Rebelstraat 36,
Amsterdam

Bekijk

Belleman BV Drukkerij

Egmonderstraatweg 5,
Egmond aan den hoef

Bekijk

Biljetdrukkerij BV

Keurenplein 4,
Amsterdam

Bekijk

Categorie: Drukkerij

Een drukkerij is een werkplaats voor typografische werkzaamheden, met name het drukken met behulp van een drukpers. In een drukkerij kunnen één of meerdere drukpersen zijn opgesteld, van een minipersje voor etiketten of visitekaartjes tot een tientallen meters lange meerkleuren-pers.

Al voor de uitvinding van de boekdrukkunst in Duitsland was het vermenigvuldigen van illustraties en tekst met behulp van een uit hout gesneden drukvorm bekend. In de vijftiende eeuw kwam het drukken van loden letters in zwang. Het oudste type drukpers is de degelpers. Papier wordt met behulp van een plaat (degel) op de ingeïnkte drukvorm gedrukt, waardoor een afdruk ontstaat. In de loop der eeuwen is de degel gemoderniseerd. Later werden cilinderpersen en rotatiepersen ontwikkeld waardoor de productiesnelheden enorm toenamen.

In de twintigste eeuw kwam het offsetprocedé in zwang. Tegenwoordig komt vooral de digitale druktechniek op waarbij een bestand rechtstreeks van een computer naar een (grote) printer wordt doorgestuurd en zo wordt afgedrukt. Daarnaast bestaan er persen voor foliedruk, diepdruk, zeefdruk en tampondruk.

Lees meer over Drukkerij