Domstad BV Drukkerij Montfoort, Utrecht

Contactgegevens

Telefoon:

E-mail:

Website:

:

Adresgegevens

Adres:

Steenovenweg 4

Postcode:

Stad:

Montfoort

Deze drukkerijen zijn misschien ook interessant

All-Print Drukkerij

Westerkade 5,
Utrecht

Bekijk

Anraad Drukkerij BV

Brabanthaven 6,
Nieuwegein

Bekijk

Beek Drukkerij Van

Van Beeklaan 77,
Hooglanderveen

Bekijk

Bergdrukkerij

Kosmonaut 11,
Amersfoort

Bekijk

Bouman Drukkerij

De Stuwdam 53,
Amersfoort

Bekijk

Donath BV Drukkerij

Van Reenenweg 163,
Zeist

Bekijk

Categorie: Drukkerij

Een drukkerij is een werkplaats voor typografische werkzaamheden, met name het drukken met behulp van een drukpers. In een drukkerij kunnen één of meerdere drukpersen zijn opgesteld, van een minipersje voor etiketten of visitekaartjes tot een tientallen meters lange meerkleuren-pers.

Al voor de uitvinding van de boekdrukkunst in Duitsland was het vermenigvuldigen van illustraties en tekst met behulp van een uit hout gesneden drukvorm bekend. In de vijftiende eeuw kwam het drukken van loden letters in zwang. Het oudste type drukpers is de degelpers. Papier wordt met behulp van een plaat (degel) op de ingeïnkte drukvorm gedrukt, waardoor een afdruk ontstaat. In de loop der eeuwen is de degel gemoderniseerd. Later werden cilinderpersen en rotatiepersen ontwikkeld waardoor de productiesnelheden enorm toenamen.

In de twintigste eeuw kwam het offsetprocedé in zwang. Tegenwoordig komt vooral de digitale druktechniek op waarbij een bestand rechtstreeks van een computer naar een (grote) printer wordt doorgestuurd en zo wordt afgedrukt. Daarnaast bestaan er persen voor foliedruk, diepdruk, zeefdruk en tampondruk.

Lees meer over Drukkerij