Schouwse Drukkertje 't Burgh-haamstede, Zeeland

Contactgegevens

Telefoon:

E-mail:

Website:

:

Adresgegevens

Adres:

Burghseweg 61

Postcode:

Stad:

Burgh-haamstede

Deze drukkerijen zijn misschien ook interessant

Bareman Drukkerij

Axelsestraat 156,
Terneuzen

Bekijk

Driedijk Drukkerij

Noordland 3,
Heinkenszand

Bekijk

Drukkerij Elhape

Walstraat 17,
Ijzendijke

Bekijk

Druwa Drukkerij

Godsplein 14,
Hulst

Bekijk

Categorie: Drukkerij

Een drukkerij is een werkplaats voor typografische werkzaamheden, met name het drukken met behulp van een drukpers. In een drukkerij kunnen één of meerdere drukpersen zijn opgesteld, van een minipersje voor etiketten of visitekaartjes tot een tientallen meters lange meerkleuren-pers.

Al voor de uitvinding van de boekdrukkunst in Duitsland was het vermenigvuldigen van illustraties en tekst met behulp van een uit hout gesneden drukvorm bekend. In de vijftiende eeuw kwam het drukken van loden letters in zwang. Het oudste type drukpers is de degelpers. Papier wordt met behulp van een plaat (degel) op de ingeïnkte drukvorm gedrukt, waardoor een afdruk ontstaat. In de loop der eeuwen is de degel gemoderniseerd. Later werden cilinderpersen en rotatiepersen ontwikkeld waardoor de productiesnelheden enorm toenamen.

In de twintigste eeuw kwam het offsetprocedé in zwang. Tegenwoordig komt vooral de digitale druktechniek op waarbij een bestand rechtstreeks van een computer naar een (grote) printer wordt doorgestuurd en zo wordt afgedrukt. Daarnaast bestaan er persen voor foliedruk, diepdruk, zeefdruk en tampondruk.

Lees meer over Drukkerij