Xander van Ommen XvO Photography Utrecht, Utrecht

Contactgegevens

Telefoon:

E-mail:

Website:

:

Adresgegevens

Adres:

Lamerislaan 47

Postcode:

Stad:

Utrecht

Deze fotostudios zijn misschien ook interessant

Amerongen Fotografie Van

Oudegracht 336,
Utrecht

Bekijk

Borggreve Fotografie Marco

Rembrandtlaan 31,
Bilthoven

Bekijk

Digitale Studio BV

Bedrijfsweg 7,
Leusden

Bekijk

Dijk Fotografie Helen van

Hooghiemstraplein 147,
Utrecht

Bekijk

Foto di Vita

Utrechtsestraat 49,
Ijsselstein (ut)

Bekijk

Fotograaf M vd Pal

Sweder van Zuylenweg 34,
Utrecht

Bekijk

Categorie: Fotostudio

Een fotostudio is een ruimte die gebruikt wordt voor het maken van foto's. Er zijn professionele fotostudio's waar fotografen in opdracht foto's maken er zijn ook (amateur) fotografen die een fotostudio thuis inrichten.

Als je een portret- of pasfoto nodig hebt (of een familieportret oid) dan kun je naar een professionele fotostudio gaan om foto's te laten maken. Datzelfde geldt voor productfotografie (zowel zakelijk als privé). Een professionele fotograaf werkt met een goed ingerichte fotostudio en bijbehorende apparatuur.

Een fotostudio wordt gebruikt voor portretfotografie en/of productfotografie. De indeling en opstelling varieert uiteraard. Het meest ideale voor portretfotografie is een grote, hoge ruimte. Er dient een achterwand (variabel) geplaatst te kunnen worden, verlichtingssets en ruimte voor het model of modellen die op de foto moeten komen. Er zijn complete studio sets te koop waarmee je zelf een fotostudio kunt inrichten (van eenvoudig tot zeer professioneel). Door de opkomst van verkopen via internet (waarbij foto's van de objecten nodig zijn) zijn er tegenwoordig ook veel mini-fotostudio's te koop. Deze minisets bestaan uit achter- en zijwanden (vanaf circa 25 cm tot 100 cm verkrijgbaar), eventueel verlichting en een ministatief. Op deze wijze kun je, zelfs als amateur, redelijk professionele foto's maken van kleine objecten/producten.

Lees meer over Fotostudio