Nick & Son Men's Fashion BV Houten, Utrecht

Contactgegevens

Telefoon:

E-mail:

Website:

:

Adresgegevens

Adres:

Het Rond 131

Postcode:

Stad:

Houten

Deze herenkledingen zijn misschien ook interessant

Bob Bayer Mode

Clarenburg 7,
Utrecht

Bekijk

Broekman Thom

Kerkplein 25,
Woerden

Bekijk

By Vidar

Voorstraat 62,
Woerden

Bekijk

Chasen's

Oudkerkhof 25,
Utrecht

Bekijk

Dressing Shop Mode Van Seumeren

Utrechtsestraat 48,
Ijsselstein (ut)

Bekijk

Categorie: Herenkleding

De verkoop van herenkleding/herenmode kent traditioneel grofweg twee seizoenen. Het voorjaar loopt van februari tot en met juli en het najaar van augustus tot en met januari.

Herenmode is een conjunctuurgevoelige branche. De verkoop van herenmode volgt doorgaans de ontwikkelingen van de economie, en dan met name die van het consumentenvertrouwen. Door de kredietcrisis en de daarop volgende recessie is het consumentenvertrouwen sinds de tweede helft van 2007 hard onderuit gegaan wat te zien was aan de kledingverkoop. De ergste piek (naar beneden) lijkt achter de rug, maar nog steeds heeft de kledingbranche het erg moeilijk.

Dit geldt met name voor fysieke winkels, omdat die niet alleen te lijden hebben van de recessie maar ook van internet dat als steeds belangrijker verkoopkanaal van mode is geworden. Steeds meer winkels richten zich naast hun fysieke winkels ook op verkoop (en marketing en klantenbinding) via internet om op die manier weerstand te kunnen bieden tegen de nieuwkomers op de markt die alleen via internet kleding aanbieden.

De brutomarge ligt bij herenmode op 45,4%, dat is een paar procentpunten hoger dan bij damesmode. Dit komt omdat damesmode over het algemeen wat modegevoeliger is waardoor er sneller afgeprijsd wordt om ruimte te maken voor nieuwe collecties.

Lees meer over Herenkleding