Alle Aanhangwagen in Maasdriel, Gelderland

Aanbevolen aanhangwagen

Wordt geladen

Lees meer over Maasdriel

Gemeente Maasdriel

Maasdriel is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De naam van de gemeente was tot 1 augustus 1944 Driel, maar werd door de Duitse bezetter veranderd in Maasdriel om verwarring met Driel bij Heteren te voorkomen.

Kernen

De gemeente bestaat uit elf kernen: Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Rossum, Velddriel, Well en Wellseind. Daarnaast telt de gemeente nog een aantal buurtschappen, te weten: Berm, Californië, Doorning, Hoorzik, Rome, Sint Andries, Slijkwell, Veluwe, Voorne en Wordragen.

Tot 1999 behoorden alleen de dorpen Kerkdriel (gemeentehuis), Velddriel, Hoenzadriel en Alem tot Maasdriel. Dat jaar gingen de gemeenten Ammerzoden, Hedel, Rossum, Heerewaarden en het oude Maasdriel op in de nieuwe fusiegemeente. Eerder, op 1 januari 1958, werd Alem (vanwege de kanalisatie van de Maas in 1935) overgeheveld van de Noord-Brabantse gemeente Alem, Maren en Kessel naar het Gelderse Maasdriel, waarbij Maren en Kessel naar Lith gingen. De voormalige gemeente Lith is inmiddels opgeheven en bij Oss gevoegd.

Aanbevolen content over Maasdriel

Video's

Gemeente Maasdriel

De gemeente Maasdriel maakt onderdeel uit van de regio Rivierenland.

Links

Gemeente Maasdriel

Officiële site van de gemeente met nieuws, een digitale balie, algemene en bestuurlijke informatie.

Bezoek