Alle Aanhangwagen in Zevenaar, Gelderland

Aanbevolen aanhangwagen

Wordt geladen

Lees meer over Zevenaar

Gemeente Zevenaar

Zevenaar is een gemeente in de regio Arnhem Nijmegen, in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente is genoemd naar de hoofdplaats Zevenaar.

De gemeente Zevenaar maakte deel uit van het voormalige samenwerkingsverband Stadsregio Arnhem-Nijmegen en vormt samen met de gebieden van de gemeenten Duiven, Westervoort en Rijnwaarden de streek de Liemers.

In de raadsvergadering van 27 januari 2016 is de raad van Zevenaar akkoord gegaan met een samenvoeging van de gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden per 1 januari 2018. Rijnwaarden voelt zich te klein voor samenwerken en kiest daarom voor samenvoegen. De zienswijzeprocedure loopt van 4 februari tot en met 31 maart 2016.

Geschiedenis

Het gebied van de gemeente werd in 1808 door Pruisen aan Nederland afgestaan. Op 17 december 1813 werd het door Nederland aan Pruisen terug gegeven. Na het Congres van Wenen werd het op 1 juni 1816 weer bij Nederland gevoegd.

De gemeente Angerlo is per 1 januari 2005 heringedeeld bij de gemeente Zevenaar. De fusiegemeente heet ook Zevenaar en is in oppervlakte meer dan twee keer zo groot geworden.

Aanbevolen content over Zevenaar

Foto's

Video's

Verwijdering carillon gemeente Zevenaar (Raadhuisplein)

Verwijdering van het carillon van het dak van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Zevenaar op dinsdag 1 december 2015.

Links

Gemeente Zevenaar

Officiële site met een digitaal loket, nieuws, en informatie over het bestuur en de organisatie.

Bezoek