Alle Aanhangwagen in Bunschoten, Utrecht

Aanbevolen aanhangwagen

Wordt geladen

Lees meer over Bunschoten

Gemeente Bunschoten

Bunschoten (Bunschoots: Bunsjoten) is een gemeente en stad in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt 20.850 inwoners en heeft een oppervlakte van 35,58 km² (waarvan 4,21 km² water).

Sport

Bunschoten-Spakenburg is behalve van de vis ook bekend om twee amateurvoetbalclubs die dit kleine dorp herbergt: V.V. IJsselmeervogels (clubkleur rood) (bijnaam de Rooien) en SV Spakenburg (clubkleur blauw) (bijnaam de Blauwen). Beide spelen in Sportpark De Westmaat, maar de onderlinge rivaliteit is erg groot en verdeelt het dorp in twee kampen. De weken voorgaande aan de derby's is het hele dorp in rep en roer. De clubs spelen in de zaterdagtopklasse van het amateurvoetbal, hebben al vele titels op zak en zijn sinds de invoering van de hoogste amateurklasse in 1970 nog nooit gedegradeerd.

Bunschoten is verkozen tot Topsportgemeente van 2014. De relatief kleine gemeente Bunschoten (20.000 inwoners) was in 2014 met drie teams actief in de onderzochte competities. Het ging om de voetbalclubs Spakenburg (algeheel amateurkampioen) en IJsselmeervogels ( 4de plaats zaterdagtopklasse) en de schakers van En Passant. Zij prolongeerden hun landskampioenschap door opnieuw te zegevieren in de landelijke Meesterklasse.

Aanbevolen content over Bunschoten

Foto's

Video's

Gemeente Bunschoten

Filmpje over de gemeente Bunschoten.

Links

Historische Vereniging 'Bunscote', Bunschoten

Vereniging voor de geschiedenis van de gemeente Bunschoten.

Bezoek

Wieken

Welkom bij Wieken, brasserie bij de korenmolen van Bunschoten.

Bezoek

Gemeente Bunschoten

Officiële site met digitaal loket, nieuwsberichten en informatie over het bestuur.

Bezoek