Alle Aannemers in Heerenveen, Friesland

Aanbevolen aannemers

Wordt geladen

Lees meer over Heerenveen

Gemeente Heerenveen

Heerenveen (Fries: It Hearrenfean) is een gemeente in de Nederlandse provincie Friesland.

Geschiedenis

Van 1 januari 1812 tot 1 oktober 1816 bestond er eveneens een gemeente Heerenveen, bestaande uit Heerenveen, Terband en Het Meer. In 1816 werden de grietenijen van voor 1812 hersteld. Hierbij is Heerenveen gesplitst naar Aengwirden en Schoterland.

De gemeente is in 1934 gevormd door fusie van de voormalige gemeenten Aengwirden, een deel van Schoterland en een deel van Haskerland. Deze gemeenten vormden in de plaats Heerenveen een driegemeentenpunt, wat reeds lange tijd een groot obstakel was.

Per 1 januari 2014 werd de gemeente uitgebreid met de dorpen Nieuwebrug en Haskerdijken van de gemeente Skarsterlân en het zuidelijk deel van de op te heffen gemeente Boarnsterhim (Akkrum, Aldeboarn en Nes). De gemeente Heerenveen krijgt door de gebiedsuitbreiding net iets minder dan 50.000 inwoners.

Kernen

De gemeente Heerenveen telt zestien officiële kernen, waarvan de plaats Heerenveen verreweg de grootste is. De Nederlandse namen zijn de officiële, met uitzondering van Aldeboarn (Oldeboorn) en De Knipe (De Knijpe).

Gemeentehuis

In 1934 werd Oenemastate gemeentehuis van Heerenveen en in 1952 werd dit Crackstate. In de jaren negentig volgde nieuwbouw, die verbonden werd met Crackstate. In 2007 werd het gemeentehuis verbouwd. Het publiekscentrum kreeg daarbij een ingang aan het Crackplein.

Aanbevolen content over Heerenveen

Foto's

Video's

Gemeente Heerenveen

Filmpje over gemeente Heerenveen.

Links

Hajé Hotel Heerenveen

Prettig overnachten doet u in Hajé hotel Heerenveen! 55 hotelkamers staan tot uw beschikking.

Bezoek

Museum Heerenveen

Twee Musea in één: Museum Heerenveen is het cultuur museum van Heerenveen. Van archeologische vondsten tot historische documenten etc.

Bezoek

VVV Heerenveen

VVV Heerenveen voor nieuws, activiteiten en informatie over evenementen, winkels en uitgaan in en rond Heerenveen.

Bezoek