Alle Aannemers in Beekdaelen, Limburg

Aanbevolen aannemers

Wordt geladen

Lees meer over Beekdaelen

Gemeente Schinnen

Schinnen is een gemeente in Limburg (Nederland), en maakt deel uit van het Heuvelland Noord. Voorheen werd Schinnen ook tot de Westelijke Mijnstreek gerekend. De hoofdplaats is het gelijknamige kerkdorp Schinnen.

In de gemeente Schinnen liggen twee straten met dezelfde naam. De Altaarstraat komt zowel voor in Schinnen als in het kerkdorp Oirsbeek. Dit is temeer opmerkelijk omdat deze straatnaam verder niet voorkomt in Nederland.

Kernen

Tot 1981 was het dorp Schinnen een zelfstandige gemeente. Als gevolg van een gemeentelijke herindeling is Schinnen in het jaar daarna fors uitgebreid en telt de fusiegemeente Schinnen thans 6 dorpen en 9 buurtschappen en gehuchten, waarvan 3 gedeeltelijk in een andere gemeente zijn gelegen.

Geografie

De gemeente Schinnen is een landelijke gemeente in een heuvelachtig landschap. Samen met de gemeente Onderbanken en Nuth vormt het de landelijke barrière tussen de stedelijke gebieden van Parkstad Limburg en de Westelijke Mijnstreek.

De gemeente grenst aan de gemeenten Sittard-Geleen en Selfkant in het noorden, Onderbanken, Brunssum en Heerlen in het oosten, Nuth in het zuiden en Beek in het westen.

Het kerkdorp Schinnen kent geen echt winkelcentrum, dit in tegenstelling tot de kerkdorpen Amstenrade en Oirsbeek waar veel meer winkels zijn gevestigd. Zo zijn er in het centrum van het kerkdorp Schinnen de volgende winkels gevestigd: een schoenenspeciaalzaak, sigarenzaak, brood- en banketbakkerij, bloemenzaak, een Aldi, een winkel in natuurstenen. Buiten het centrum ligt verder nog een grote sportspeciaalzaak.

Aanbevolen content over Beekdaelen

Video's

Schinnen voor elkaar

In gemeente Schinnen worden veel activiteiten georganiseerd. In dit filmpje zie je waar je allemaal aan kunt deelnemen!

Omgeving Schinnen Limburg

Filmpje over de omgeving Schinnen in Limburg.

Links

Hoeve Krekelberg - Gemeente Schinnen

Beekdalen, weilanden, holle wegen en nostalgische boerenhoeves. Dat is de gemeente Schinnen in een notendop.

Bezoek

Gemeente Schinnen

Officiële site met een digitaal loket, nieuws, en informatie over het bestuur en de organisatie.

Bezoek