Alle Aannemers in Rijssen-Holten, Overijssel

Aanbevolen aannemers

Wordt geladen

Lees meer over Rijssen-Holten

Gemeente Rijssen-Holten

Rijssen-Holten (Nedersaksisch: Riesn-Hooltn) is een gemeente in de Nederlandse provincie Overijssel.

Rijssen-Holten ligt in Twente en Salland. In 2001 werd de Sallandse gemeente Holten met de Twentse gemeente Rijssen samengevoegd tot de gemeente met de werknaam Rijssen. Per 15 maart 2003 werd de naam gewijzigd in Rijssen-Holten. Op 1 maart 2016 bedroeg het inwonertal 37.896 op een oppervlakte van 94,40 km². De voormalige gemeente Holten was qua oppervlakte ongeveer drie keer zo groot als Rijssen, maar qua inwoneraantal circa drie keer zo klein. De gemeente Rijssen-Holten maakt deel uit van de Regio Twente.

Geografie

In Rijssen bevinden zich tientallen kerken, kerkjes en evenzovele denominaties, van voornamelijk orthodox-protestantse signatuur. De SGP-aanhang is er van oudsher met zo'n 6000 leden relatief groot, in vergelijking met andere gemeentes. De bevolking van Holten daarentegen is - in kerkelijk opzicht - minder orthodox. De samenvoeging van deze twee plaatsen ging dan ook niet zonder enige slag of stoot. Groepen inwoners van zowel Holten als Rijssen waren tegen de fusie.

Het zuidelijk deel van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug ligt in de gemeente Rijssen-Holten. Dit zuidelijk deel omvat onder andere de Holterberg met daarop Natuurdiorama Holterberg.

Verkeer en Vervoer

Rijssen en Holten liggen aan de rijksweg A1 en worden tweemaal per uur per richting aangedaan door de stoptrein Apeldoorn - Enschede. De gemeente heeft twee stations binnen haar grenzen, te weten station Rijssen en station Holten.

Aanbevolen content over Rijssen-Holten

Video's

Gemeente Rijssen-Holten

Filmpje over de gemeente Rijssen-Holten.

Links

Welkom in Rijssen-Holten

Officiële site met nieuws, een gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Bezoek

Archief Rijssen-Holten

Het gemeentelijk archief is ondergebracht in het gemeentehuis in Rijssen. Alle informatie die hier wordt opgeslagen is ouder dan 20 jaar.

Bezoek