Alle Aannemers in Bodegraven-Reeuwijk, Zuid-Holland

Aanbevolen aannemers

Wordt geladen

Lees meer over Bodegraven-Reeuwijk

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Bodegraven-Reeuwijk is een gemeente ontstaan per 1 januari 2011 na de fusie van de voormalige gemeenten Bodegraven en Reeuwijk. De gemeente bestaat uit Bodegraven, Driebruggen, Hogebrug, De Meije, Nieuwerbrug, Reeuwijk-Brug, Reeuwijk-Dorp, Sluipwijk, Tempel en Waarder. Het wapen van Bodegraven is van 24 juli 1816 en het wapen van de gemeente Reeuwijk dateert van november 1989 na samenvoeging met delen van de voormalige gemeente Driebruggen.

De gemeente heeft in totaal 32.857 inwoners (november 2013) met in totaal 12.751 woningen. De oppervlakte van de gemeente bedraagt 88,64 km² waarvan 12,95 km² aan oppervlaktewater. Bij het ontstaan werd de CDA'er Jan Pieter Lokker, sinds 2007 waarnemend burgemeester van Bodegraven, waarnemend burgemeester van deze gemeente. Op 1 juli 2011 is Christiaan van der Kamp (CDA) aangesteld als burgemeester.

Verkeer en Vervoer

Er lopen twee rijkswegen langs Bodegraven. De A12 verbindt Den Haag via Utrecht en Arnhem met de Duitse grens. De N11 verbindt A4 bij Leiden met de A12 bij Bodegraven. Er is een treinstation aan de spoorlijn Utrecht - Leiden. Twee maal per uur stopt hier de Intercity tussen beide steden. Daarnaast is er een busverbinding (lijn 178) die tussen Bodegraven, Reeuwijk en Gouda rijdt. Om de kleine kernen in de gemeente van enig openbaar vervoer te voorzien, rijden hier twee buurtbussen: Buurtbus De Meije (lijn 724) en Buurtbus Reeuwijk (lijn 722). Buurtbus De Meije doet de kernen Bodegraven, De Meije, Zegveld, Woerden, Nieuwerbrug, Waarder en Driebruggen aan. Buurtbus Reeuwijk rijdt langs Reeuwijk-Brug, Reeuwijk-Dorp, Tempel, Gouda en Sluipwijk. Als aanvulling op het openbaar vervoer kan men verder gebruikmaken van de Groene Hart Hopper, dit is een vorm van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV).

Aanbevolen content over Bodegraven-Reeuwijk

Video's

Wonen in Bodegraven-Reeuwijk

Voor het lijsttrekkersdebat van RTV Bodegraven maakte Michiel van de Burgt voor de vier stellingen een prikkelend filmpje. Dit is een 'reclame' voor gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Links

Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Heerlijk wonen, wandelen en fietsen in het groen, varen op de plassen en culinair genieten. Bodegraven-Reeuwijk, BuitenGewoon in het Groene Hart.

Bezoek

Bodegraven-Reeuwijk

Officiële site met nieuws en evenementen, informatie over de gemeente en haar geschiedenis, de diensten en producten, het bestuur en de organisatie.

Bezoek