Alle Aannemers in Lansingerland, Zuid-Holland

Aanbevolen aannemers

Wordt geladen

Lees meer over Lansingerland

Gemeente Lansingerland

Lansingerland is de gemeente die op 1 januari 2007 is ontstaan uit de fusie van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt ongeveer 57.000 inwoners (2014) en verwacht te zullen groeien naar ongeveer 65.000 inwoners in 2023. De gemeente maakt deel uit van het samenwerkingsverband Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

In 2005 en 2006 werd B-driehoek als werknaam gebruikt voor de drie toenmalige gemeenten, waarna voor de naam Lansingerland werd gekozen. Deze naam is gekozen uit een prijsvraag en komt voort uit de naam Lansingh, de waterstaatkundige landscheiding tussen Delfland en Schieland die tussen de dorpen van de B-driehoek door loopt. De keuze van de naam is symbolisch: de naam van de grens die het gebied altijd verdeeld heeft, verenigt nu de drie gemeenten aan weerszijden van de grens. Met het oog op de spelling is ervoor gekozen om de -h- in Lansingh weg te laten.

Op 18 september 2007 werd Ewald van Vliet geïnstalleerd als eerste officiële burgemeester van Lansingerland, daarvoor was er korte tijd een waarnemend burgemeester. Op 27 augustus 2012 werd een nieuw gemeentehuis te Bergschenhoek in gebruik genomen. Sinds 14 september 2015 is Pieter van de Stadt de burgemeester.

Kernen

De gemeente bestaat uit de volgende kernen: Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Rotte, Kruisweg.

Het gemeentebestuur huist in Bergschenhoek.

Veiligheid

Lansingerland heeft sinds 2010 buurttoezicht, hier lopen bewoners door hun eigen wijk, praten met mensen, signaleren misstanden en geven deze indien nodig door aan politie, gemeente of andere bevoegde instanties.

Media

Lansingerland heeft een lokale omroep: RTV Lansingerland. Daarnaast zijn er drie weekbladen, namelijk Hart van Holland, 3B-Krant en De Heraut.

Aanbevolen content over Lansingerland

Video's

Promotiefilm gemeente Lansingerland

Deze promotiefilm is gemaakt voor gebruik op de jaarlijkse Provada

Nieuw gemeentehuis van Lansingerland

De bouw in beeld van het nieuwe gemeentehuis in Lansingerland.

Links

Gemeente Lansingerland

Officiële site met informatie over het bestuur en de dienstverlening, een overzicht van lopende bouwprojecten, vacatures en nieuws.

Bezoek