Alle Aannemers in Zuidplas, Zuid-Holland

Aanbevolen aannemers

Wordt geladen

Lees meer over Zuidplas

Gemeente Zuidplas

Zuidplas is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. De gemeente is op 1 januari 2010 ontstaan door een vrijwillige fusie van de voormalige gemeenten Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle. De gemeente telt 41.088 inwoners. In de Zuidplaspolder in de gemeente is het Laagste punt van Nederland te vinden (6,76m onder NAP)

Het gemeentebestuur is vanaf het ontstaan van Zuidplas in 2010 te Nieuwerkerk aan den IJssel gevestigd.

Kernen

Deze cijfers zijn inclusief de buurtschappen Kortenoord, Groot Hitland, Klein Hitland, 's-Gravenweg, Hollevoeterbrug en Oud Verlaat.

Oud-wethouder en huidig Tweede Kamerlid Tamara van Ark heeft de politiek en bewoners opgeroepen niet te spreken over kernen, maar over vier dorpen (Nieuwerkerk, Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle). Deze visie wordt breed gedeeld in de gemeente.

Benaming

De benaming Zuidplas vloeit voort uit een op 16 december 2008 ingediend wetsvoorstel dat deze als werktitel voor de nieuwe gemeente vastlegde. Daarna kreeg ook de nieuw gevormde gemeente de naam Zuidplas. De benaming verwijst naar de Zuidplaspolder, een droogmakerij die tot het grondgebied van de nieuwe gemeente behoort.

Aanbevolen content over Zuidplas

Video's

Promotiefilm CJG - Gemeente Zuidplas

Promotiefilm gemeente Zuidplas.

Links

Gemeente Zuidplas

Informatie over de producten en diensten van de gemeente Zuidplas, nieuws en actualiteiten in de gemeente Zuidplas.

Bezoek

Jeugdwerk Zuidplas

Jeugd- en jongerenwerk in de Gemeente Zuidplas (Nieuwerkerk a/d IJssel, Zevenhuizen, Moordrecht, Moerkapelle).

Bezoek

Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas

Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas.

Bezoek

Therapie praktijk Zuidplas

Welkom op de site van Therapie-praktijk Zuidplas. Mensen met lichamelijke klachten kunnen bij de praktijk terecht voor natuurgeneeskundige therapie.

Bezoek