Alle Administratiekantoren in Goes, Zeeland

Aanbevolen administratiekantoren

Wordt geladen

Lees meer over Goes

Gemeente Goes

Goes (Zeeuws: Hoes) is een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland die ontstond op 1 januari 1970 door samenvoeging van de Zuid-Bevelandse gemeenten Goes, 's-Heer Arendskerke (gedeeltelijk), Kattendijke, Kloetinge en Wolphaartsdijk. De gemeente telt 37.211 inwoners. Het gemeentehuis staat in Goes.

College van Burgemeester en Wethouders

Van 1993 tot 2010 was Dick van der Zaag (CDA) burgemeester van Goes. Op 1 december 2010 is hij opgevolgd door René Verhulst (CDA).

Het college van B&W voor de periode 2006-2010 is een coalitie van CDA, VVD en SGP/ChristenUnie (14 van de 25 zetels). Alhoewel de PvdA de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 was geworden en zij het voortouw zou nemen bij het nieuw te vormen college hadden de drie eerder genoemde partijen reeds de dag na de verkiezingen een nieuwe coalitie gevormd. Zowel PvdA als ook diverse inwoners waren hier verbolgen over. Dit kwam mede doordat dit had plaatsgevonden op de Biddag voor gewas en arbeid. Op verzoek van de landelijke SGP was er op deze - woensdag - niet gestemd en voor de dinsdag gekozen. Desondanks deed de SGP op deze dag wel mee aan het vormen van een nieuw college. De installatie van de nieuwe gemeenteraad op 16 maart verliep dan ook tumultueus. Het NOS-journaal wijdde er een item aan. De drie nieuwe coalitiepartners hebben vanwege het gebeuren hun excuses aangeboden voor hun handelwijze.

Het college bestond vanaf 2010 tot 2014 uit CDA, VVD en PvdA. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 werd er weer een college gevormd door CDA, VVD en ChristenUnie/SGP.

Aanbevolen content over Goes

Foto's

Video's

Impressiefilm Gemeente Goes

Impressiefilm Gemeente Goes.

Links

Van der Valk hotel Goes

131 comfortabele kamers en suites met ruim balkon. Gezellig ontspannen na een intensieve dag. 7 multifunctionele zalen, gratis parkeren.

Bezoek

Echt Goes

Dagje zeeland? Zin om lekker te shoppen, gezellig uit eten of een terrasje pakken? Het kan allemaal in Goes!! Dé winkelstad van Zeeland

Bezoek

Gemeente Goes

Officiële site met een digitale balie, nieuws, en informatie over het bestuur en de organisatie.

Bezoek