Alle adventure sportsen in Nederland

Aanbevolen adventure sportsen

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

1 adventure sports gevonden

Bekijk adventure sportsen in Drenthe

Flevoland

2 adventure sportsen gevonden

Bekijk adventure sportsen in Flevoland

Friesland

2 adventure sportsen gevonden

Bekijk adventure sportsen in Friesland

Gelderland

4 adventure sportsen gevonden

Bekijk adventure sportsen in Gelderland

Groningen

Limburg

1 adventure sports gevonden

Bekijk adventure sportsen in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

2 adventure sportsen gevonden

Bekijk adventure sportsen in Overijssel

Zuid-Holland

Lees meer over adventure sports

Adventure Sports

Adventure sports worden ook wel extreme sporten zijn sporten of activiteiten waar over het algemeen redelijk veel gevaar aan is verbonden. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld bungyjumpen. Het liefst vanaf een zo hoog mogelijk punt. Het gaat om de kick die mensen die dit soort sporten bedrijven krijgen. De bijnieren gaan het hormoon adrenaline maken, dat als een natuurlijke drug werkt. De adrenaline die vrijkomt heeft veelal ook een verslavende werking. Degenen die dit soort activiteiten doen willen daardoor steeds meer, hoger of sneller.

Adventure sports wordt ook wel gebruikt als term voor groepsuitjes en activiteiten die buiten de traditionele (personeels-, verjaardag-, vrijgezellen-)uitjes etc. vallen. Denk aan (wild)water raften, stormbaan of hindernisbanen, paintballen, parachutespringen, blowkarten, wakeborden, off-the-road trips (in monstertrucks, quads etc.), skydiven etc.

Ook in die gevallen gaat het voornamelijk om de kick die men krijgt door iets te doen dat niet standaard is en behoorlijk wat vergt van de deelnemers (zowel fysiek als psychisch). Juist dit soort activiteiten met een enorm hoog adrenaline-gehalte, zorgen voor een sterk saamhorigheidsgevoel, en kunnen zeer helpen bij teambuilding. Juist door gezamenlijk zo'n activiteit te doen smeedt een (extra) band tussen collega's, vrienden, buurtgenoten of (toekomstige)familieleden.

De activiteiten zijn er van zeer gematigd, zoals steppen, GPS-tochten, kanovaren, hindernisbaan, boomtrails etc.) tot zeer uitdagend (en gevaarlijk) als base-jumping, bodyboarding, wildwater kanoën, free running, ice climbing, downhill moutainbiken, paragliding, sandboarding etc.

De extremere varianten zijn absoluut niet zonder gevaar. Het is dan ook erg belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te nemen. Bij groepsuitjes die georganiseerd worden door speciale bedrijven die gericht zijn op adventure sports gaat het veelal om gematigde, veilige varianten van dit soort activiteiten al is het ook in die gevallen belangrijk om voorschriften en veiligheidsregels streng na te leven om ongelukken te voorkomen.

Survivalsport

Survivalsport is een zware en veelzijdige vorm van duursport, waarbij het lange-afstand lopen gecombineerd wordt met het overwinnen van verschillende zware hindernissen. Die zware hindernissen in combinatie met het lange-afstand lopen vergen het uiterste van de deelnemers. Niet alleen wordt een behoorlijke krachtinspanning verwacht van de deelnemers maar ook souplesse en techniek spelen een belangrijke rol voor het succesvol deelnemen aan een (tegenwoordig vaak georganiseerde) survivalrun.

Een survivalrun kan gezien worden als een strijd tegen de elementen (water, kou, wind etc.) in de natuur waarbij hardlopend een parcours moet worden afgelegd met natuurlijke en opgebouwde hindernissen, waarbij uithoudingsvermogen, techniek, souplesse en doorzettingsvermogen van groot belang zijn om de run te kunnen uitlopen.

Er zijn in het land tal van verenigingen en clubs waar survivalsport wordt beoefend en waar getraind kan worden voor de vele survivalruns waaraan nationaal en internationaal deelgenomen kan worden.

Aanbevolen content over adventure sports

Foto's

Video's

Sterke groei voor de sport Survival Run

Uitzending van RTV Drenthe over de opkomst van de survival sport.

Extreme Sports

Een film onder de naam People Are Awesome over Extreme Sports.

Links

Survivalbond Nederland

Website van de Survivalbond Nederland.

Bezoek

Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland (VeBON)

Website van VeBON; brancheorganisatie voor buitensportondernemers.

Bezoek

Nederlandse Ski Vereniging

Website van de Nederlandse Ski Vereniging; de organisatie voor iedere wintersportliefhebber.

Bezoek