Alle Adviesbureaus in Bronckhorst, Gelderland

Aanbevolen adviesbureaus

Wordt geladen

Lees meer over Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst

Bronckhorst is een gemeente in de Achterhoek in de Nederlandse provincie Gelderland.

Het behoort met een oppervlakte van 28.643 hectare en een omtrek van 108 km gemeentegrens tot de 12 grootste gemeenten van Nederland.

De gemeente is in 2005 ontstaan door een gemeentelijke herindeling: de gemeenten Hengelo (Gelderland), Hummelo en Keppel, Steenderen, Vorden en Zelhem fuseerden tot één gemeente. Bij het kiezen van een naam voor de nieuw gevormde gemeente viel de keuze op Bronkhorst, echter met toevoeging van de letter "C". De naam Bronckhorst is ontleend aan het middeleeuwse roemruchte geslacht Van Bronckhorst. De voorburcht van het kasteel Bronckhorst groeide uit tot een kleine nederzetting met de naam Bronkhorst.

In 2010, vijf jaar na de herindeling, heeft de gemeente Bronckhorst een nieuw gemeentehuis in gebruik genomen. Het werd dat jaar door Agentschap NL als het meest energiezuinige gemeentehuis van Nederland aangemerkt, en heeft 20 miljoen euro gekost. Het gebouw is gevestigd in het dorp Hengelo, dat centraal ligt binnen de gemeente.

Geschiedenis

Bronckhorst is een verrassende plattelandsgemeente in de Achterhoek. Rijk bedeeld met natuurschoon; bossen, uitgestrekte weilanden en water wisselen elkaar af. Maar de gemeente is ook bekend om de vele prachtige kastelen en Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland.

De gemeente ligt tussen de centrumgemeenten Zutphen en Doetinchem. De IJssel vormt de westgrens.

Met een oppervlakte van ruim 28.000 ha is Bronckhorst één van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland. Zij maakt onderdeel uit van de P10, een landelijk samenwerkingsverband van de elf grootste plattelandsgemeenten van Nederland.

Aanbevolen content over Bronckhorst

Foto's

Video's

Gemeente Bronckhorst

Filmpje over de gemeente Bronckhorst.

Links

VVV Bronckhorst

Meer informatie over de gemeente Bronckhorst.

Bezoek