Alle Adviesbureaus in Krimpenerwaard, Zuid-Holland

Aanbevolen adviesbureaus

Wordt geladen

Lees meer over Krimpenerwaard

Gemeente Krimpenerwaard

Krimpenerwaard is sinds 1 januari 2015 een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Deze gemeente is een samenvoeging van de gemeenten Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven.

Geografie

De gemeente omvat het merendeel van het landschap de Krimpenerwaard. Krimpen aan den IJssel is echter buiten de nieuwe gemeente gebleven, omdat deze plaats sterk op Rotterdam is geörienteerd. Een gebied ten zuiden van Gouda in de Krimpenerwaard nabij Stolwijkersluis behoort sinds 1964 bij de gemeente Gouda. Anderzijds ligt een deel van Haastrecht binnen de gemeente, maar buiten de Krimpenerwaard.

Woonplaatsen
De gemeente Krimpenerwaard omvat de woonplaatsen: Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Krimpen aan de Lek, Lageweg, Lekkerkerk, Opperduit, Ouderkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Schuwacht, Stolwijk, Vlist en Willige Langerak (gedeeltelijk).

Aanbevolen content over Krimpenerwaard

Video's

Krimpenerwaard

De Krimpenerwaard is een gebied dat wordt omsloten door de Hollandse IJssel, de Lek en de Vlist. 'Krimp' betekent rivierbocht, en een 'waard' is een geheel door rivieren omgeven stuk land.

Links

Gemeente Krimpenerwaard

Officiële site met nieuws, historie, informatie over het bestuur en de organisatie, belangrijke adressen en een digitaal loket.

Bezoek

Het verhaal van de Krimpenerwaard!

De Krimpenerwaard ligt in de Provincie Zuid Holland met een grootte van ruim 170 km². Het is een gebied dat wordt omsloten door de Hollandse IJssel.

Bezoek