Alle Afvallen in De Ronde Venen, Utrecht

Aanbevolen afvallen

Wordt geladen

Lees meer over De Ronde Venen

Gemeente De Ronde Venen

De Ronde Venen is een gemeente in het noordwesten van de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt 42.639 inwoners en heeft een oppervlakte van 116,98 km² (waarvan 16,21 km² water). Mijdrecht is de grootste plaats en tevens hoofdplaats van de gemeente.

Geschiedenis

Het gebied De Ronde Venen is ontstaan door de turfwinning en inpoldering. Rond het gebied liggen de rivieren de Kromme Mijdrecht, de Amstel, de Waver, de Winkel, de Angstel en de Aa. Deze wateren maken een bijna gesloten, ronde vorm, waarbinnen het gebied werd ingepolderd (en verkaveld).

In 1989 werd een gemeente De Ronde Venen gevormd door samenvoeging van de voormalige gemeenten Mijdrecht, Vinkeveen en Waverveen en Wilnis. De huidige gemeente De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen.

Geografie

De Ronde Venen bestaat hoofdzakelijk uit ingepolderd veengebied. In het oosten van de gemeente bevinden zich de Vinkeveense Plassen. De plassen en het Botshol vormen een fysieke scheiding tussen Abcoude en Baambruugge enerzijds en het eigenlijke gebied van de Ronde Venen anderzijds. Er loopt echter wel een weg door de Vinkeveense plaasen, de Baambrugse Zuwe. Centraal in de gemeente, tussen de oude dorpskernen van Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis, bevindt zich de diepgelegen polder Groot-Mijdrecht (6 meter beneden NAP).

Stedenband

Abcoude, een van de kernen binnen de gemeente, was verzusterd met de Belgische gemeente Lennik wegens oude banden met de adellijke heersers van het Kasteel van Gaasbeek aldaar. Nadat Abcoude was opgegaan in de gemeente De Ronde Venen werd eind 2011 besloten de zusterband, met bijbehorende tradities, te stoppen in het kader van bezuinigingen. Zij houdt echter de zusterband met het Tsjechische Kolín, waar geen directe aanleiding of verklaring voor is, wel in stand.

Aanbevolen content over De Ronde Venen

Video's

Leerlingen De Ronde Venen gaan voor gezonde levensstijl

n april gaan drie scholen uit gemeente De Ronde Venen, waaronder de Hoflandschool uit Mijdrecht, van start met het leefstijlproject Fit4Kids.

Links

Gemeente De Ronde Venen

Welkom op de officiële website van de gemeente De Ronde Venen.

Bezoek

Museum de Ronde Venen

Museum De Ronde Venen viert Nationale Museumweek Een week lang is het museum gratis te bezoeken.

Bezoek

De Ronde Venen info

Informatie evenementen, uitgaan, recreatie, sport en nieuws voor de regio De Ronde Venen en omstreken.

Bezoek