Architectenbureau 52Noord Olst, Overijssel

Contactgegevens

Telefoon:

0570-642635

E-mail:

Website:

:

Adresgegevens

Adres:

Ter Stegestraat 4

Postcode:

8121XC

Stad:

Olst

Over dit bedrijf

Ontwerpen is het geven van eigenheid en karakter in detail, materiaal, constructie en structuur. Het ontwerpproces is onderverdeeld in een schetsontwerp, een voorlopig ontwerp, een definitief ontwerp en een bouwvergunningsfase. Het bouwproces is onderverdeeld in een bestekfase, een werkvoorbereidingsfase, een bouwbegeleidingsfase en een opleveringsfase. In overleg met de Opdrachtgever worden per fase de te verrichten werkzaamheden besproken, niet alle fases zijn altijd noodzakelijk. In deze fases wordt natuurlijk ook de inventarisatie bij de gemeente meegenomen als het samenwerken met andere deskundigen zoals constructeurs, bouwfysisch adviseurs, historici, landschapsarchitecten, stedenbouwers, interieurarchitecten, tekenbureaues, bouwers en ook met andere architecten. Zo blijft er een open view en kunnen we toewerken naar een optimaal resultaat. Filosofie Ontwerpen gaat over het samenwerken met je opdrachtgevers, tijd nemen voor gesprekken en het samen onderzoeken. De ideeen te vatten in structuren en tekeningen, elkaar te verassen. Waarbij een eerste gesprek natuurlijk altijd vrijblijvend is. Ontwerpen is het vinden van vrijheid, in het programma van eisen, in de structuur, in de plattegrond, in het gebruik ook denkend aan de toekomst. Ontwerpen is het leggen van relaties met de plek, de aanwezige natuur, de historische sociale en culturele aspecten. Het geven van eigenheid en karakter aan het ontwerp afhankelijk van de situatie soms expressief en vaak terughoudend. Bij restauratie en renovatie gaat het altijd om de balans te vinden tussen het bestaande en de toevoeging. Indien er een duidelijk hedendaagse aanpassing plaats vind moet deze van grote eenvoud zijn en recht doen aan het bestaande. Kleine aanpassing zullen daarentegen zoveel mogelijk in de oorspronkelijke stijl aangepast worden waardoor het niet de aandacht afleidt van het grote geheel.

Deze architect architectenbureaus zijn misschien ook interessant

Alexander Gathier Architectuur Studio

Rigtersbleek-Zandvoort 10,
Enschede

Bekijk

Archimees

Louisestraat 5,
Hengelo (ov)

Bekijk

Architecten Plus

Frans Halsstraat 8,
Oldenzaal

Bekijk

Architecten ten dAm

Grotestraat 19,
Diepenheim

Bekijk

Categorie: Architect Architectenbureau

Een architect is een ontwerper van gebouwen, die dit ontwerp visualiseert (op tekening zet) en de verwerkelijking van dit concept technisch en administratief begeleidt.

Een ontwerper van infrastructuur, bruggen en dergelijke wordt meestal een civiel ingenieur genoemd. Steeds vaker ontstaan er samenwerkingsverbanden tussen bovengenoemde partijen, waardoor enigszins een grensvervaging in de ontwerpende disciplines merkbaar is.

Lees meer over Architect Architectenbureau