Alle auto importeuren in Nederland

Aanbevolen auto importeuren

Wordt geladen

Blader per regio

Friesland

Gelderland

3 auto importeuren gevonden

Bekijk auto importeuren in Gelderland

Groningen

Limburg

1 auto importeur gevonden

Bekijk auto importeuren in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

6 auto importeuren gevonden

Bekijk auto importeuren in Utrecht

Zuid-Holland

Lees meer over auto importeur

Auto importeur

Het is de importeur (van een bepaald merk auto) die zorgt dat de (nieuwe) auto's van de fabriek via het dealernetwerk van die betreffende importeur naar de uiteindelijke gebruiker komt. Een importeur biedt een compleet pakket richting haar dealers; marktbewerking, landelijke communicatie en bijvoorbeeld een centraal computersysteem waar alle dealers op zijn aangesloten.

De importeur komt veelal aan het begin van het jaar met een doelstelling richting de dealers, die aangeeft wat van hen verwacht wordt op het gebied van de omzet, zowel wat de verkoop van nieuwe auto's betreft als ook wat betreft onderdelen en accessoires.

Voor het realiseren van een hoge omzet, het binnenhalen van kwantumkortingen door centrale inkoop en het handhaven van een goede service in de keten importeur-dealer is het erg belangrijk dat een importeur er voor zorgt dat een dealer, ondanks de alternatieven, zijn artikelen bij de importeur aanschaft.

Aangezien een dealer niet kan zonder importeur en een importeur niet zonder dealer(s) worden er tal van programma's en acties opgezet.

Er zijn ook auto importeurs die zich richten op het importeren van gebruikte auto's. Dat kunnen redelijke 'jonge' auto's zijn of juist klassieke auto's.

Aanbevolen content over auto importeur

Foto's

Video's

Mini importeren

Waarom meer betalen voor een auto dan nodig is?

Auto importeren uit Duitsland

Item over auto's importeren uit Duitsland, door Jort Kelder.

Links

Autoweek

Digitaal magazine over de autobranche met tevens nieuws over auto importeurs.

Bezoek

RAI Vereniging

Website van de RAI, belangenbehartiger van fabrikanten en importeurs van personenauto's en vrachtwagens, (motor)fietsen etc.

Bezoek