Alle autobanden in Nederland

Aanbevolen autobanden

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

9 autobanden gevonden

Bekijk autobanden in Drenthe

Friesland

11 autobanden gevonden

Bekijk autobanden in Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

14 autobanden gevonden

Bekijk autobanden in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

6 autobanden gevonden

Bekijk autobanden in Utrecht

Zeeland

7 autobanden gevonden

Bekijk autobanden in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over autoband

Autobanden

Autobanden hebben een behoorlijk aandeel op een auto en de manier waarop de auto rijdt. Om een veilige rijervaring, op straat te verzekeren, zijn er een aantal criteria die je in ogenschouw moet nemen als je nieuwe banden koopt.

Bij het vervangen van banden is het belangrijk om de juiste bandenmaat te hanteren. Als je wilt weten welke bandenmaat je nodig hebt dat is dat snel te vinden. De juiste bandenmaat staat aan de zijkant van de autoband. Aan de buitenrand van een autoband, onder het profiel, staan drie cijfercombinaties. Bijvoorbeeld 185/70 R 14. De eerste drie cijfers geven de breedte van de autoband aan (in millimeters). De cijfers na de / geven de hoogte van de band aan. De R staat voor Radiaal. Het cijfer dat daarachter staat geeft de diameter van de velgen aan (in inches).

De maat van velgen en autobanden is zo gekozen, dat de rij- en rem eigenschappen en de wegligging van het betreffende merk en type auto optimaal zijn. Bij te grote afwijkingen is er een verhoogde kans op schade en risico's, daarnaast kan de auto daarop afgekeurd worden tijdens de verplichte APK. Het is belangrijk om de juiste bandenmaat te gebruiken.

Aanbevolen content over autoband

Foto's

Video's

Hoe worden autobanden gemaakt?

Altijd al willen weten hoe autobanden worden gemaakt?

Autobanden - Kooptips (Consumentenbond)

Waar moet je zelf op letten als je autobanden gaat kopen? Bekijk de video.

Waar je op moet letten bij onderhoud: banden

Video van Autoweek over het onderhoud van autobanden.

Links

Recybem B.V.

Website van de collectieve uitvoeringsorganisatie RecyBEM die namens de leden van de Vereniging Band en Milieu het Besluit Beheer Autobanden uitvoert.

Bezoek

Vereniging Band en Milieu

Website van de Vereniging Band en Milieu (brancheorganisatie voor producenten en importeurs van autobanden, aanhangwagens en caravans zijn vertegenwoordigd).

Bezoek