Aanhanger en Autorijschool Wekking Enschede, Overijssel

Contactgegevens

Telefoon:

053-4354341

E-mail:

:

Adresgegevens

Adres:

Vegerweg 52

Postcode:

7525PL

Stad:

Enschede

Over dit bedrijf

Aanhangerrijsschool Wilfried Wekking is al zo'n 20 jaar een begrip in het oosten des lands. Professioneel & Gecertificeerd Begin jaren 60. Mijn vader, Johan Wekking begint voor zichzelf: een auto-taxibedrijf. Deze bedrijven waren in de loop der jaren zo groot geworden dat hij besloten had om het taxibedrijf te verkopen en verder te gaan als rijschoolhouder. In de jaren tachtig hebben de zonen Jeroen en Wilfried het bedrijf overgenomen. Na een periode van 2 jaar houdt zoon Jeroen het voor gezien en wordt chauffeur. Hierna ben ik, Wilfried Wekking, doorgegaan onder de naam V.O.F. Wekking B.V. In 2001 heb ik deze verkeersschool verkocht, maar zoals het bekende gezegde al luidt Bloed kruipt waar het niet heen kan gaan . Dus in 2005 ben ik weer voor mezelf begonnen onder de naam W. Wekking Aanhangerrijschool . Ik ben me dus niet meer op het normale rijles gaan richten, maar op het rijles geven van auto met aanhanger. Dit omdat ik hier ook al 20 jaar ervaring in heb opgedaan tijdens mijn vorige rijschool. Ik ben gespecialiseerd in het geven van 1-daagse rijopleidingen. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor losse lesuren. Wanneer heb je een aanhanger rijbewijs nodig... Omdat er in Nederland nog veel onduidelijk is over wanneer je nu wel en wanneer je niet een aanhanger rijbewijs nodig hebt, leggen we het jullie hier uit. Je hebt een aanhangerrijbewijs nodig wanneer: 1. Het totaal gewicht van de aanhanger meer is als het gewicht van het trekkende voertuig. 2. Het totaal gewicht samen van de auto + de aanhanger + het laadvermogen boven de 3500 kg komt. Waarom raden wij van W. Wekking Aanhangerrijsschool je aan om NU je E rijbewijs te halen?? 1. Wij raden het aan omdat het C.B.R. bezig is om een verplicht theorie-examen in te voeren voordat je deel mag nemen aan het praktijk examen voor je aanhangerrijbewijs. 2. Ook raden wij het aan om nu het rijbewijs te halen vanwege het feit dat er geruchten de ronde doen dat het ministerie elke bestuurder die rijdt met een aanhanger van boven de 750 KG verplicht om een aanhangerrijbewijs te hebben. Deze eerste selectie is reeds gemaakt door elke aanhanger van boven de 750 KG een eigen geel kentekenplaat te laten dragen. De meest logische stap is dus dat het E -rijbewijs een verplicht rijbewijs wordt.

Deze autorijscholen zijn misschien ook interessant

Aan Kop Autorijschool

Henri Dunantstraat 78,
Dalfsen

Bekijk

Abbink Autorijschool Ingrid

Hellendoornseweg 12/A,
Daarle

Bekijk

Afritzwolle.nl

Kummelweg 10,
Zwolle

Bekijk

Aken Verkeersschool Paul van

Hendrik Droststraat 12,
Olst

Bekijk

Aktief Autorijschool

Zandhorstlaan 201,
Oldenzaal

Bekijk

Assendorp Autorijschool

Assendorperdijk 128,
Zwolle

Bekijk

Categorie: Autorijschool

Rijlessen volg je bij een Rijschool. 46,8 % van de Nederlanders slaagt in één keer voor het praktijkexamen.

Men kan in Nederland met 16,5 jaar bij elke rijschool beginnen met het nemen van rijlessen. Om een rijschool te beginnen moet men uiteraard zelf een rijbewijs hebben, en daarnaast moet men in het bezit zijn van een bevoegdheidspas van het IBKI. Een lesauto moet voorzien zijn van een blauw bord met een witte L en een dubbele bediening (koppeling en rem aan de instructeurszijde) zodat de instructeur daarmee een rijbewijsleerling kan begeleiden, coachen en indien nodig kan ingrijpen.

Bij de opleiding voor het praktijkexamen kan de vordering getest worden middels een tussentijdse toets, een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en eventuele nervositeit weg te nemen.

Het theorie-examen kan afgelegd worden wanneer iemand 16 jaar of ouder is. Het examen bestaat uit 25 vragen over gevaarherkenning, waarvan er minstens 13 goed beantwoord moeten worden. De kandidaat ziet een foto van een bepaalde situatie en kiest of hij moet remmen, het gas moet loslaten of niets hoeft te doen. Ook krijgt de kandidaat 30 vragen over de verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht, waarvan er 35 goed moeten worden beantwoord.

Lees meer over Autorijschool