Alle Autoschadeherstelbedrijven in Twenterand, Overijssel

Aanbevolen autoschadeherstelbedrijven

Wordt geladen

Lees meer over Twenterand

Gemeente Twenterand

Twenterand (Nedersaksisch: Tweanteraand) is een gemeente in Twente en Salland, in de Nederlandse provincie Overijssel. De gemeente is voortgekomen uit de gemeenten Den Ham en Vriezenveen. Op 1 maart 2016 woonden er in de gemeente 33.926 mensen op een oppervlakte van 108,17 km². De gemeente Twenterand maakt deel uit van de Regio Twente.

De Engbertsdijksvenen

De gemeente Twenterand heeft binnen haar gemeentegrenzen een uniek natuurgebied genaamd De Engbertsdijksvenen, het bevindt zich ten oosten van de plaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Het is een uniek hoogveengebied van ca. 1000 hectare dat een Europees beschermde status heeft, Natura 2000 genaamd.

Tussen 1880 en 1950 is het gebied eerst op kleine schaal verveend door grondeigenaren om te voorzien in de eigen behoefte aan brandstof, het veen werd namelijk gebruikt als product om o.a. kachels op te laten branden. Later is het gebied op grote schaal verveend en per schip afgevoerd via Vriezenveenschewijk (met ?sche), het latere Westerhaar-Vriezenveensewijk, om het veen te gebruiken als brandstof in de steden en fabrieken. Nog veel later werd het gebruikt als grondverbetering, ook wel potgrond genoemd.

Door deze vervening heeft het gebied De Engbertsdijksvenen grotendeels haar unieke karakter gekregen. Het is één van de weinige plaatsen in Nederland waar nog actief hoogveen te vinden is. Het beheer is in handen van Staatsbosbeheer.

Millennium Gemeente

Twenterand is per 17 oktober 2007 een Millennium Gemeente.

Een Millennium Gemeente is een Nederlandse gemeente die meedoet met een landelijke, door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten opgezette actie. Zij willen daarmee helpen om de acht milleniumdoelstellingen, die door de Verenigde Naties bij de start van het nieuwe millennium in 2000 zijn opgesteld, te halen.

Aanbevolen content over Twenterand

Foto's

Video's

Tineke Willems - Dan denk ik aan jou

Een zangeres uit de mooie Gemeente Twenterand.

CDA Knokken voor de Gemeente Twenterand

CDA Knokken voor de Gemeente Twenterand.

Links

Puur Twenterand

Wij hopen dat de gemoedelijke, eenvoudige, gastvrije sfeer die heerst in onze gemeente er toe mag bijdragen dat ?PUUR? Twenterand een plezierige gemeente is.

Bezoek

Gemeente Twenterand

Officiële site met een publieks- en een ondernemersbalie, nieuws en informatie over bestuur en organisatie.

Bezoek