Alle autoverhuren in Nederland

Aanbevolen autoverhuren

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

4 autoverhuren gevonden

Bekijk autoverhuren in Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

17 autoverhuren gevonden

Bekijk autoverhuren in Gelderland

Groningen

Limburg

4 autoverhuren gevonden

Bekijk autoverhuren in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

8 autoverhuren gevonden

Bekijk autoverhuren in Utrecht

Zeeland

2 autoverhuren gevonden

Bekijk autoverhuren in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over autoverhuur

Autoverhuur

Bij het huren van een auto is het goed om rekening te houden met diverse aspecten. Zo is het belangrijk om vooraf vragen te stellen over de service van het bedrijf waar u de auto wilt huren. Te vragen naar de kwaliteit van het te huren voertuig. Informatie te vragen over de verzekering en het eventuele eigen risico bij vermissing of schade aan het voertuig (maar ook wat te doen bij vermissing van de autosleutel, de kentekenpapieren etc.).

In Nederland zijn tal van (internationale) organisaties advies waar u zowel in Nederland als het (verre) buitenland auto's kunt huren. Indien het gaat om huur van een auto in Nederland zijn plaatselijke autoverhuurbedrijven wellicht handiger. Het is verstandig om vooraf vergelijkend onderzoek te doen naar type huurauto's, de leeftijd van de aangeboden huurauto's en belangrijker de (bijkomende) kosten.

Tips voor het huren van een auto

  • Let bij het onderling vergelijken van prijzen op toeslagen, verzekeringen, of er meer dan 1 bestuurders zijn toegestaan en of het aantal kilometers vrij is of niet.
  • Verzekeringen goed bekijken er is veel onderling verschil, let er op of de onderkant en/of banden wel meeverzekerd zijn, hoe het zit met de inzittendenverzekering en of er wel of geen eigen risico is.
  • Lees altijd de kleine lettertjes van het huurcontract goed door.
  • Voordat je in een huurauto wegrijdt controleer dan eerst goed of er beschadigingen zijn en sta erop dat die goed genoteerd worden op het formulier, op die manier voorkom je dat oude schades aan je toegewezen worden.
  • Wat betreft brandstof zijn er verschillende mogelijkheden: je koopt een volle tank (en mag die tank volledig leegrijden) of je moet de auto met een even volle tank retourneren als dat je hem gekregen hebt of je moet hem met een volle tank terugbrengen. 
  • De auto die bij reservering aangegeven is, is meestal een voorbeeld voor de categorie waar je in huurt. Het is geen garantie dat je die auto krijgt.
  • Vraag bij het ophalen van een auto of er nog speciale upgrade-aanbiedingen zijn, het is vaak mogelijk om tegen een relatief lage prijs te upgraden.


Aanbevolen content over autoverhuur

Foto's

Video's

Wel kopie ID-bewijs bij autoverhuur

Minister Plasterk komt terug op een eerder gedane uitspraak in Zoomin.TV Nederland.

Autoverhuur

In een aflevering van scholierentv staat het werk bij een autoverhuurbedrijf centraal.

Links

Geschillencommissie Autoverhuur

Op de site van de Geschillencommissie is informatie te vinden over soorten klachten en werkwijze voor/van de Geschillencommissie Autoverhuur.

Bezoek

BOVAG-autoverhuurbedrijf

Op de website van Bovag (de brancheorganisatie van ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden) ook info over BOVAG-autoverhuurbedrijven.

Bezoek