Alle ballonvaart ballonreclames in Nederland

Aanbevolen ballonvaart ballonreclames

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

3 ballonvaart ballonreclames gevonden

Bekijk ballonvaart ballonreclames in Drenthe

Friesland

3 ballonvaart ballonreclames gevonden

Bekijk ballonvaart ballonreclames in Friesland

Gelderland

6 ballonvaart ballonreclames gevonden

Bekijk ballonvaart ballonreclames in Gelderland

Groningen

1 ballonvaart ballonreclame gevonden

Bekijk ballonvaart ballonreclames in Groningen

Limburg

1 ballonvaart ballonreclame gevonden

Bekijk ballonvaart ballonreclames in Limburg

Noord-Brabant

4 ballonvaart ballonreclames gevonden

Bekijk ballonvaart ballonreclames in Noord-Brabant

Overijssel

3 ballonvaart ballonreclames gevonden

Bekijk ballonvaart ballonreclames in Overijssel

Utrecht

6 ballonvaart ballonreclames gevonden

Bekijk ballonvaart ballonreclames in Utrecht

Zuid-Holland

3 ballonvaart ballonreclames gevonden

Bekijk ballonvaart ballonreclames in Zuid-Holland

Lees meer over ballonvaart ballonreclame

Ballonvaart

Een ballonvaart is een vlucht met een luchtballon. Een luchtballon is een luchtvaartuig. Het bestaat uit een ballon die lichter is dan de lucht waaronder een mand hangt die plaats biedt aan passagiers. De luchtballon wordt voortbewogen door de wind. De horizontale voortbeweging van de luchtballon hangt af van de windrichting. De piloot of ballonvaarder (degene die de ballon 'bestuurd') kan alleen de verticale (het stijgen en dalen) en een draaiende beweging (het roteren) beïnvloeden.

Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit, als de weersomstandigheden (te sterke wind, onweer etc.) niet geschikt zijn zal de ballonvaart uitgesteld of geannuleerd worden.

De gemiddelde ballonvaart vindt plaats op een hoogte van gemiddeld 150 tot 300 meter met een maximum van 1000 meter hoogte. In Nederland worden jaarlijks tussen de 7000 en 9000 ballonvaarten uitgevoerd.

Hoe werkt een heteluchtballon?

De typerende vorm van een luchtballon, rond, plat aan de bovenkant en smal aan de onderkant waar de opening zit, is de optimale vorm om zo veel mogelijk dragend vermogen te creëren. Aan de onderkant van de ballon zit een opening, de "mond", waardoor de piloot een vlam naar binnen richt vanuit de branders die boven de ballonmand zijn gemonteerd.

Het principe van een heteluchtballon is heel eenvoudig. Warme lucht stijgt ten opzichte van koudere lucht. Als je dus een hoeveelheid lucht vasthoudt in een ballon en die vervolgens verwarmt, zal de ballon stijgen zodra de lucht in de ballon warmer is dan die van zijn omgeving.

De techniek die gebruikt wordt in een luchtballon is ook erg eenvoudig. De brander zorg ervoor dat het vloeibare gas uit de gasflessen zo optimaal mogelijk verbrand, zonder dat gasslangen, koppelingen of kranen bevriezen.

De mand bestaat uit wilgentenen. Dit is tot op heden het meest praktische materiaal gebleken. Doordat de uitrusting van de luchtballon zo eenvoudig is, is er een zeer kleine kans op technische storing.

Ballonreclame

Luchtballonnen kunnen prima gebruikt worden als reclamedrager. De meest gebruikte term voor deze vorm van reclame is Reclame-inflatable. Deze reclame-inflatables zijn gemaakt van lichtgewicht nylon of PVC die onder druk gebracht kan worden door een kleine elektrische ventilator. Ze kunnen gebruikt worden voor de promotie van merken of organisaties. Ze zijn duidelijk te zien en zeker als ze van binnen ook nog verlicht worden. Door het lichte gewicht kunnen ze makkelijk ingepakt tot een draagbaar en handzaam pakket. Dit maakt ze uitermate geschikt voor promotiedoeleinden op diverse locaties.

Dit soort ballonreclame kan in vele maten, vormen en kleuren; balvormen, blikjes, flesjes, hartvormen etc.

Daarnaast is het ook mogelijk om een luchtballon die gebruikt wordt voor de ballonvaart te laten bedrukken met reclame ter promotie van bedrijf of product. Dit is uiteraard veel kostbaarder.

Aanbevolen content over ballonvaart ballonreclame

Foto's

Video's

Albuquerque Ballon festival

Videoverslag van het Albuquerque Ballon festival 2013.

Ballonvaart Loosdrecht

Een video van een ballonvaart (van begin tot eind).

Paar voorbeelden van reclame-inflatables

Kort voorbeeld van een drietal reclame-inflatables.

Links

KNVvL Afdeling Ballonvaren

Website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart [KNVvL] Afdeling Ballonvaren.

Bezoek

Professionele ballonvaarders Nederland (PBN)

Website van de PBN (Professionele Ballonvaarders Nederland), een branchevereniging van professionele ballonvaartbedrijven.

Bezoek