Alle bedrijfsopleidingen in Nederland

Aanbevolen bedrijfsopleidingen

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

7 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Drenthe

Flevoland

8 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Flevoland

Friesland

3 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Friesland

Gelderland

30 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Gelderland

Groningen

4 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Groningen

Limburg

8 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Limburg

Noord-Brabant

32 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Noord-Brabant

Noord-Holland

34 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Noord-Holland

Overijssel

10 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Overijssel

Utrecht

15 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Utrecht

Zeeland

4 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Zeeland

Zuid-Holland

34 bedrijfsopleidingen gevonden

Bekijk bedrijfsopleidingen in Zuid-Holland

Lees meer over bedrijfsopleiding

Bedrijfsopleidingen

Als werknemer moet je blijven leren om jezelf te ontwikkelen maar zeker ook om trends, technieken en vaardigheden bij te leren en bij te houden. Veel bedrijven bieden de mogelijkheden tot het volgen van bedrijfsopleidingen.

'Bedrijfsopleidingen' is een breed begrip. Dit kunnen opleidingen zijn (in-house of bij een cursuscentrum, aan een MBO, HBO of universiteit), maar ook cursussen of trainingen. De werkgever (of de branche) heeft ze zelf ontwikkeld om medewerkers essentiële kennis en vaardigheden bij te brengen.

De meeste bedrijfsopleidingen die werkgevers aanbieden hebben betrekking op:

  • De functie: bijhouden of vergroten van (vak)kennis en/of het aanleren van extra vaardigheden;(denk hierbij bijv. aan een training assertiviteit)
  • Het functioneren: Het aanleren van vaardigheden of (vak)kennis dat nog niet (voldoende) aanwezig is (denk hierbij aan een cursus tekstverwerking, Excell oid);
  • Voor de carrièremogelijkheden van de werknemer zelf: het ontwikkelen van de vaardigheden ter voorbereiding op toekomstige functies (denk bijv. aan een MBA)


Geen weggegooid geld

Uit het onderzoek Bedrijfsopleidingen geen weggegooid geld van het EIM (Economisch Instituut voor het Midden-en Kleinbedrijf) blijkt dat bedrijfsopleidingen een positieve invloed op bedrijfsprestaties hebben omdat ze de kennis, vaardigheden en motivatie van werknemers verhogen. Dit geldt niet alleen voor grote bedrijven maar zeker ook voor MKB-bedrijven.

In het rapport wordt uiteen gezet wat de mogelijkheden zijn voor MKB-ondernemers om via investeringen in bedrijfsopleidingen de bedrijfsprestaties verder te verhogen. Het onderzoek richt zich in het bijzonder op de bedrijfsstrategie omdat die voor een groot deel bepaalt welke kennis en vaardigheden werknemers nodig hebben om hun werk (niet alleen nu maar ook in de toekomst) uit te kunnen voeren.

MKB-bedrijven die de kenmerken van bedrijfsopleidingen afstemmen op hun strategie realiseren een hogere arbeidsproductiviteit. Die hogere arbeidsproductiviteit kunnen ze realiseren als zij hun werknemers bedrijfsopleidingen aanbieden die, niet gepland zijn en gericht zijn op het verhogen van efficiëntie, één onderwerp of vaardigheid, het individu en de korte termijn. Bedrijven met een differentiatiestrategie kunnen een hogere arbeidsproductiviteit realiseren door hun werknemers bedrijfsopleidingen te geven die vaak wel zijn gepland en zich richten op meerdere onderwerpen en vaardigheden, het teamverband en de lange termijn.

MKB-ondernemers die producten en/of diensten aanbieden met een hoog onderscheidend karakter en zich hierbij al dan niet richten op een specifieke doelgroep kunnen de omzet verhogen door meer werknemers een bedrijfsopleiding te laten volgen. MKB-ondernemers die hun prijzen zo laag mogelijk houden wordt geadviseerd relatief weinig werknemers een bedrijfsopleiding te laten volgen.

Verschillende varianten

Bedrijfsopleidingen zijn er in allerlei varianten:

  • Intern of extern;
  • In groepsverband of inidividueel;
  • Maatwerk of standaard.


Een interne opleiding volg je uitsluitend met mensen uit dezelfde organisatie. Het heeft het voordeel dat je je collega's beter leert kennen en je krijgt de mogelijkheid om jezelf tijdens de opleiding op de kaart zetten binnen de organisatie. Externe bedrijfsopleidingen hebben diverse deelnemers en zijn ook voor werknemers van andere organisaties toegankelijk. Het voordeel hiervan is dat je nieuwe ideeën opdoet, leert hoe het in andere organisaties gaat en bovendien vergroot je je netwerk.

Een opleiding kan in groepsverband plaatsvinden of op individuele basis. Voordeel van scholing in een groep is dat je van elkaar kunt leren en ervaringen kunt uitwisselen. Individuele scholing is veelal makkelijker aan te passen aan je werkschema, je wensen en doelstellingen.

Een standaard opleiding is een opleiding die rekening houdt met een grote doelgroep. Bij een maatwerk opleiding wordt er gekeken naar de wensen en doelstelling van de opdrachtgever en wordt de inhoud van de opleiding daar op afgestemd.


Aanbevolen content over bedrijfsopleiding

Foto's

Video's

Geef eigen personeel alle kansen

SYNTRA Limburg geeft eigen personeel alle kansen. Opleiding is een belangrijk punt wat de werkgever ook ten goede komt.

Bedrijfsopleiding zijn cruciaal voor bedrijven

Een uitzending van TVL over het belang van bedrijfsopleidingen.

Links

CEDEO

Website van Cedeo; een onafhankelijke certificerende instantie voor organisaties actief op het gebied van human resources improvement.

Bezoek

NVP-hrnetwerk

Netwerk voor HR-professionals

Bezoek

NRTO

De NRTO is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus.

Bezoek