Alle borduurwerken in Nederland

Aanbevolen borduurwerken

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

3 borduurwerken gevonden

Bekijk borduurwerken in Drenthe

Flevoland

6 borduurwerken gevonden

Bekijk borduurwerken in Flevoland

Friesland

2 borduurwerken gevonden

Bekijk borduurwerken in Friesland

Gelderland

14 borduurwerken gevonden

Bekijk borduurwerken in Gelderland

Groningen

4 borduurwerken gevonden

Bekijk borduurwerken in Groningen

Limburg

2 borduurwerken gevonden

Bekijk borduurwerken in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

2 borduurwerken gevonden

Bekijk borduurwerken in Utrecht

Zuid-Holland

Lees meer over borduurwerk

Borduurstudio

Als er gesproken wordt over borduurwerk dan hebben we het niet over het 'ouderwetse' handmatige borduren maar machinaal borduren. Er zijn vele mogelijkheden met machinaal borduurwerk.

Door het borduurwerk kan textiel (kleding, slabbetjes, badtextiel etc.) een persoonlijk tintje krijgen. Denk daarbij aan een slabbetje met de naam van de pasgeborene erop, een badlaken met de namen van het pasgetrouwde stel, een shirt met de opdruk 'geslaagd' of een jas of polo met het bedrijfslogo of de bedrijfsslogan erop.

Borduurstudio's leveren in het algemeen zowel aan particulieren en bedrijven of verenigingen. In principe is het mogelijk om vanaf 1 exemplaar te bedrukken al zal dat in verhouding een stuk duurder zijn dan bij de bedrukking van grote aantallen. In overleg is vaak veel mogelijk.

Computerborduren

Geborduurde logo's of teksten op kleding zijn een garantie van kwaliteit en lange levensduur. De aangeleverde teksten of logo's worden omgezet in een borduurkaart. Door deze borduurkaart weet de industriële borduurmachine precies wat en op welke wijze dat op het textiel geborduurd dient te worden. Dit kan in meerdere kleuren en formaten.

3 fasen:

 • 1. Programmeren
  Het logo, afbeelding, foto of tekening wordt gedigitaliseerd en omgezet in een borduurkaart. De machine kan aan de hand van de borduurkaart exact bepalen op welke positie de juiste kleur en steek gebruikt moet worden.
 • 2. Gereed maken van textiel en het inspannen
  De voorbereiding van het textiel vraagt veel precisie. Een blouse vraagt natuurlijk een heel andere voorbereiding dan een handdoek. Het te borduren materiaal wordt in een ring ingespannen, die vervolgens op de borduurmachine wordt geplaatst. Het inspannen is dient nauwkeurig te gebeuren omdat dit uiteindelijk bepalend is voor positie van de borduursel op het textiel.
 • 3. Borduren
  Met de reeds aangemaakte borduurkaart wordt de borduurmachine aangestuurd en het eindresultaat behaald. • Geborduurde bedrijfskleding

  Voordelen

  • Borduren geeft bedrijfs-, promotie- of sportkleding een exclusieve uitstraling. 
  • Kleding met het logo van een organisatie/merk of bedrijf erop, is een goede manier van promotie en zorgt voor naambekendheid.
  • Borduren is veel duurzamer dan een bedrukking.
  • Er kan een persoonlijk aspect aan de kleding toegevoegd worden door bijvoorbeeld de naam van de medewerker op de kleding te borduren.
  • Fiscaal aantrekkelijk. Kleding die niet uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt is om bij het vervullen van de dienstbetrekking te worden gedragen, wordt slechts als werkkleding aangemerkt indien de kleding is voorzien van één of meer duidelijk zichtbare, aan de inhoudingsplichtige gebonden beeldmerken met een gezamenlijke oppervlakte van tenminste 70 cm². Indien de kleding niet aan deze voorschriften voldoet ziet de fiscus het verstrekken van bedrijfskleding aan medewerkers als verkapt loon. Door te kiezen voor een ton sur ton kleur borduring op de kleding is het borduursel in een (bijna) identieke kleur als de kleding en niet te opvallend.

  Aanbevolen content over borduurwerk

  Foto's

  Video's

  Borduurwerk

  Video waarin wordt laten zien hoe een machinaal borduurwerk wordt gemaakt.

  Marker borduurwerk Cultureel Erfgoed

  Uitzending van omroep Pim over het Marker borduurwerk.

  Links

  Leokas Creative

  Lessen in zelfmaakmode, borduren en borduursoftware, zowel online als klassikaal.

  Bezoek

  Textile Lab

  Website van Textile Lab; een onafhankelijk adviesbureau en materiaal test laboratorium gevestigd te Hengelo (ov).

  Bezoek