Kalkhoven Cafe Amsterdam, Noord-Holland

Contactgegevens

Telefoon:

020-6248649

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

Prinsengracht 283

Postcode:

1016GW

Stad:

Amsterdam

Over dit bedrijf

Welkom bij Cafe Kalkhoven. Aan de voet van de Westertoren, vindt u een van de oudste bruine cafes in Amsterdam. Een authentiek cafe met achter de bar nog de vaten waaruit vroeger werd getapt/ U vindt Cafe Kalkhoven op de hoek van de Prinsengracht en de Westermarkt. Op loopafstand van de Dam, het Anne Frank Huis, de Rozengracht, de negen straatjes en de gezellige Jordaan. Wilt u langskomen met een groep of een feest geven? Bel ons even! 06-54746183 of mail ons. Het is ook mogelijk om in Cafe Kalkhoven een borrel of een feest te geven. Hiervoor is een apart gedeelte van het cafe beschikbaar. Dus voor alle borrels, feestjes, verjaardagen, bedrijfs- en nieuwjaarsborrels kunt u in Cafe Kalkhoven terecht. Dit kan zelf op zaterdagavond.

Deze cafés zijn misschien ook interessant

Babbels Bar

Noorderhoofdstraat 143,
Krommenie

Bekijk

Blauwe Engel Cafe De

Strawinskylaan 143,
Amsterdam

Bekijk

Bonte Koe Biercafe De

Koemarkt 24,
Purmerend

Bekijk

Bulls Grand-Cafe De

Hoofdweg 1157,
Nieuw-vennep

Bekijk

Categorie: Cafe

Een café, ook wel kroeg, knijp en bar genaamd, is een uitgaansgelegenheid waar dorpse of stadse zaken worden besproken onder het genot van alle mogelijke drank (sterkedrank, wijn, bier, koffie, thee, frisdrank). Samen met hotels en restaurants worden cafés ook wel de horeca genoemd.

De eerste cafés ontstonden in de 17e eeuw als koffiehuizen. Het woord café is dan ook het Franse woord voor koffie. Geleidelijk aan gingen ook kroegen waar men vooral bier dronk zich café noemen en ontstond een grote variëteit aan cafés. De bekendste soorten cafés zijn het bruine café, het grand café, het eetcafé en de cocktailbar.

Cafés vervullen vaak een belangrijke sociale functie als plaats waar stamgasten elkaar ontmoeten aan de bar of aan de stamtafel of waar men regelmatig langsgaat op een avondje uit.

In de geschiedenis is de naamgeving van het woord koffiehuis en café van betekenis veranderd, van een locatie waar vooral koffie gedronken wordt, naar een plek waar vooral alcoholische drank wordt gebruikt. Dezelfde verandering van betekenis ziet men bij het woord coffeeshop, dit woord duidt geen gelegenheid aan waar vooral koffie gedronken wordt, maar is een plaats waar softdrugs kunnen worden gekocht en gebruikt.

Voor het bezoeken en de bezoekers van cafés kent de Nederlandse taal onder meer de volgende woorden:

  • (elf)kroegentocht - tocht als groepsamusement van de ene kroeg naar de andere.
  • Kroeglopen - het regelmatig binnenlopen bij kroegen.
  • Kroegtijger - een persoon die vaak in een café zit.
  • Tooghanger - iemand die geregeld in een café blijft hangen.
  • Stamgast - vaste gast.
  • Stappen - een avondje uitgaan, waarbij cafés en/of discotheken bezocht worden.
  • Uitgaan - het bezoeken van een of meerdere cafés en/of andere uitgaansgelegenheden.



Lees meer over Cafe