Vosje Cafetaria 't Rosmalen, Noord-Brabant

Contactgegevens

Telefoon:

073-5214866

E-mail:

:

Adresgegevens

Adres:

Raadhuisstraat 49

Postcode:

5241BK

Stad:

Rosmalen

Over dit bedrijf

eSmakelijk voor iedereene is de kreet die al jaren door Eetpaleis et vosje wordt gehanteerd en in ere wordt gehouden! Want smakelijk eten voor elke gast, daar draait het bij ons om. Om dat waar te kunnen maken, is ons streven naar optimale kwaliteit op alle vlakken een must. Kwaliteit in service, smaak, producten, hygiene en vooral in personeel. En die zo belangrijke kwaliteitsbeleving komt niet zomaar aanwaaiene

Deze cafetarias zijn misschien ook interessant

Cafe St Laurenshoeve

Poelstraat 3,
Ravenstein

Bekijk

Cafetaria & Eetcafe 't Hooike

Julianalaan 35,
Raamsdonksveer

Bekijk

Cafetaria Bol D'n

Eykereind 8,
Bergeijk

Bekijk

Cafetaria Catering Ophorst

Raadhuisstraat 109,
Sprang-capelle

Bekijk

Cafetaria Het Clowntje

Lindestraat 39,
Eersel

Bekijk

Categorie: Cafetaria

Een snackbar, friettent, snelbuffet, frituur of friture is een eetgelegenheid waar men voornamelijk snacks (bijvoorbeeld friet, kroketten, frikandellen) kan kopen en nuttigen.

Een snackbar waar de menukaart iets uitgebreider is en een zitplaats aanwezig is wordt ook wel cafetaria genoemd, hoewel dat woord ook gebruikt wordt om de plaats aan te duiden in een kantoor of bedrijf waar medewerkers een drankje of een snack kunnen kopen, of hun meegebracht lunchpakket kunnen gebruiken, dus minder uitgebreid dan een heus bedrijfsrestaurant.

Sommige Nederlandse snackbars hebben een automatiek, waar men het klaarliggende gerecht na inwerpen van het juiste bedrag uit een vakje kan nemen.

Nederland telde op het hoogtepunt circa 6.000 snackbars en cafetaria's. Na 1997 zette de daling in. In 2010 telde Nederland nog ruim 4.900 snackbars en cafetaria's. Het gaat hierbij om inpandige bedrijven; mobiele snackbars en kramen met een vaste standplaats maar zonder zitgelegenheid zijn niet meegerekend.

De laatste tijd staan snackbars in Nederland in een kwaad daglicht vanwege het vaste frituurvet waarin de snacks en friet vaak gebakken worden. Daarom is de campagne Verantwoord Frituren gestart, om het gebruik van vloeibaar (gezonder) frituurvet te stimuleren.

De meeste Nederlandse snackbars hebben de volgende snacks:
friet (patat), frikandel, kroket, milkshake, slush puppy, softijs, ijs, broodje bal, berenhap, nasibal, kaassoufflé, kipcorn, gehaktbal, zure bommen, vleessalade, frisdrank, hamburger, cheeseburger, bamischijf, bitterbal, viandel.

Daarnaast serveren ze soms een assortiment belegde broodjes en vaak nog diverse andere minder bekende snacks, zoals het lihanboutje, de knakworst, de bockworst, de curryworst, de pikanto (gekruide gehaktstaaf), de vlampijp (heetgekruide vleesloempia), de mexicano, de sjasliek (vleesstokjes), de reifkoek (aardappelschijf), de sitostick (blokjes kalkoenvlees, afgewisseld met uien op een stokje en als geheel gepaneerd), de shoarmarol en de smulrol. In Noord- en Oost-Nederland vindt men ook de eierbal.

Friet of patat wordt vaak gegeten als snack in bepaalde combinaties met sauzen. Deze samenstellingen hebben soms kleurrijke namen, die sterk regionaal bepaald en bekend zijn.

Lees meer over Cafetaria