Bistro Cafetaria Nooit Gedacht Enkhuizen, Noord-Holland

Contactgegevens

Telefoon:

0228-314514

E-mail:

:

Adresgegevens

Adres:

Westerstraat 51/53

Postcode:

1601AC

Stad:

Enkhuizen

Over dit bedrijf

Bistro e Cafetaria Nooit Gedacht. Waar u lekker kunt eten in het hart van Enkhuizen. In 2008 heeft Malak Mittias de oudste en bekendste snackbar omgetoverd in een moderne, gezellige bistro waar je de sfeer moet hebben meegemaakt! Toen de deuren open gingen voor de klanten die met smacht hebben gewacht. Stond er nog een verassing hun op te wachten! Het menu van onze Bistro is flink uitgebreid na deze opening, en het is een succes! We waren al bekend met de goede naam snackbar eeKoomene En die naam hebben we goed weten te houden onder de naam Bistro e Cafetaria Nooit Gedacht. Voor de zelf gemaakte kroketten, lianboutjes, kipsate, nasi en bami kunt u nog steeds terecht bij ons. Maar er is nu nog veel meer uit eigen keuken! Zoals: *Spare ribs *Shaslick *Argentijnse Kipfilet en nog veel meer! Krijgt u al ook al trek? En verlangt u naar gezelligheid en een goede service? Dan nodigen we u graag uit om aan tafel te schuiven! Ook doen wij aan afhaal service!

Deze cafetarias zijn misschien ook interessant

Baba Grillroom Shoarma

Spiegelstraat 9,
Bussum

Bekijk

Beerebijt Snackbar De

De Beerebijt 16/A,
Amstelveen

Bekijk

Berenkuil Bosbuffet De

Schoorlse Zeeweg 2,
Schoorl

Bekijk

Cafetaria Family

Kruisweg 999,
Hoofddorp

Bekijk

Cafetaria Lunchroom De Patatoloog

Rijksstraatweg 122/A,
Heemskerk

Bekijk

Denia Cafetaria

Drielse Wetering 83,
Zaandam

Bekijk

Categorie: Cafetaria

Een snackbar, friettent, snelbuffet, frituur of friture is een eetgelegenheid waar men voornamelijk snacks (bijvoorbeeld friet, kroketten, frikandellen) kan kopen en nuttigen.

Een snackbar waar de menukaart iets uitgebreider is en een zitplaats aanwezig is wordt ook wel cafetaria genoemd, hoewel dat woord ook gebruikt wordt om de plaats aan te duiden in een kantoor of bedrijf waar medewerkers een drankje of een snack kunnen kopen, of hun meegebracht lunchpakket kunnen gebruiken, dus minder uitgebreid dan een heus bedrijfsrestaurant.

Sommige Nederlandse snackbars hebben een automatiek, waar men het klaarliggende gerecht na inwerpen van het juiste bedrag uit een vakje kan nemen.

Nederland telde op het hoogtepunt circa 6.000 snackbars en cafetaria's. Na 1997 zette de daling in. In 2010 telde Nederland nog ruim 4.900 snackbars en cafetaria's. Het gaat hierbij om inpandige bedrijven; mobiele snackbars en kramen met een vaste standplaats maar zonder zitgelegenheid zijn niet meegerekend.

De laatste tijd staan snackbars in Nederland in een kwaad daglicht vanwege het vaste frituurvet waarin de snacks en friet vaak gebakken worden. Daarom is de campagne Verantwoord Frituren gestart, om het gebruik van vloeibaar (gezonder) frituurvet te stimuleren.

De meeste Nederlandse snackbars hebben de volgende snacks:
friet (patat), frikandel, kroket, milkshake, slush puppy, softijs, ijs, broodje bal, berenhap, nasibal, kaassoufflé, kipcorn, gehaktbal, zure bommen, vleessalade, frisdrank, hamburger, cheeseburger, bamischijf, bitterbal, viandel.

Daarnaast serveren ze soms een assortiment belegde broodjes en vaak nog diverse andere minder bekende snacks, zoals het lihanboutje, de knakworst, de bockworst, de curryworst, de pikanto (gekruide gehaktstaaf), de vlampijp (heetgekruide vleesloempia), de mexicano, de sjasliek (vleesstokjes), de reifkoek (aardappelschijf), de sitostick (blokjes kalkoenvlees, afgewisseld met uien op een stokje en als geheel gepaneerd), de shoarmarol en de smulrol. In Noord- en Oost-Nederland vindt men ook de eierbal.

Friet of patat wordt vaak gegeten als snack in bepaalde combinaties met sauzen. Deze samenstellingen hebben soms kleurrijke namen, die sterk regionaal bepaald en bekend zijn.

Lees meer over Cafetaria