Tuindorp Cafetaria Catering Hengelo (ov), Overijssel

Contactgegevens

Telefoon:

074-2914313

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

Dieselstraat 1

Postcode:

7553TH

Stad:

Hengelo (ov)

Over dit bedrijf

Welkom bij Cafetaria Tuindorp Catering. Voor catering bent u bij ons ook aan het juiste adres! Wij hebben met ons team al vele catering partijen verzorgd, kleine feestjes tot grote partijen. U kunt bij ons terecht voor: - koude en warme buffetten, - een verzorgde barbecue, - hapjes, - salades. Maar ook voor satees met stokbrood of warme beenham voor bijvoorbeeld een verjaardag. Dit is nog maar een kleine greep uit onze mogelijkheden. Verder is uw wens onze uitdaging en gaan wij die graag aan! Bij onze catering kunnen wij ook rekening houden met bepaalde dieten zoals gluten vrij of vegetarisch.

Deze cafetaria's zijn misschien ook interessant

Anytyme De Weste

Petuniaplein 7,
Zwolle

Bekijk

Beestenmarkt Cafetaria De

Brinkgreverweg 60,
Deventer

Bekijk

Bestaria Steenwijk

Het Schar 1/A,
Steenwijk

Bekijk

Cafetaria d' Olde Smidse

Beulakerweg 157,
Giethoorn

Bekijk

Cafetaria Lantaern De

Herenstraat 32,
Slagharen

Bekijk

Cafetaria Sportcafe Ristorante De Kroon

Laan oud-Indiegangers 1/A,
Rijssen

Bekijk

Categorie: Cafetaria

Een snackbar, friettent, snelbuffet, frituur of friture is een eetgelegenheid waar men voornamelijk snacks (bijvoorbeeld friet, kroketten, frikandellen) kan kopen en nuttigen.

Een snackbar waar de menukaart iets uitgebreider is en een zitplaats aanwezig is wordt ook wel cafetaria genoemd, hoewel dat woord ook gebruikt wordt om de plaats aan te duiden in een kantoor of bedrijf waar medewerkers een drankje of een snack kunnen kopen, of hun meegebracht lunchpakket kunnen gebruiken, dus minder uitgebreid dan een heus bedrijfsrestaurant.

Sommige Nederlandse snackbars hebben een automatiek, waar men het klaarliggende gerecht na inwerpen van het juiste bedrag uit een vakje kan nemen.

Nederland telde op het hoogtepunt circa 6.000 snackbars en cafetaria's. Na 1997 zette de daling in. In 2010 telde Nederland nog ruim 4.900 snackbars en cafetaria's. Het gaat hierbij om inpandige bedrijven; mobiele snackbars en kramen met een vaste standplaats maar zonder zitgelegenheid zijn niet meegerekend.

De laatste tijd staan snackbars in Nederland in een kwaad daglicht vanwege het vaste frituurvet waarin de snacks en friet vaak gebakken worden. Daarom is de campagne Verantwoord Frituren gestart, om het gebruik van vloeibaar (gezonder) frituurvet te stimuleren.

De meeste Nederlandse snackbars hebben de volgende snacks:
friet (patat), frikandel, kroket, milkshake, slush puppy, softijs, ijs, broodje bal, berenhap, nasibal, kaassoufflé, kipcorn, gehaktbal, zure bommen, vleessalade, frisdrank, hamburger, cheeseburger, bamischijf, bitterbal, viandel.

Daarnaast serveren ze soms een assortiment belegde broodjes en vaak nog diverse andere minder bekende snacks, zoals het lihanboutje, de knakworst, de bockworst, de curryworst, de pikanto (gekruide gehaktstaaf), de vlampijp (heetgekruide vleesloempia), de mexicano, de sjasliek (vleesstokjes), de reifkoek (aardappelschijf), de sitostick (blokjes kalkoenvlees, afgewisseld met uien op een stokje en als geheel gepaneerd), de shoarmarol en de smulrol. In Noord- en Oost-Nederland vindt men ook de eierbal.

Friet of patat wordt vaak gegeten als snack in bepaalde combinaties met sauzen. Deze samenstellingen hebben soms kleurrijke namen, die sterk regionaal bepaald en bekend zijn.

Lees meer over Cafetaria