Cafetaria Catering Lunchroom De Molen Veenendaal, Utrecht

Contactgegevens

Telefoon:

0318-514651

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

Nieuweweg 77

Postcode:

3905LH

Stad:

Veenendaal

Over dit bedrijf

Cafetaria Catering en Lunchroom de Molen is al vele jaren een begrip in Veenendaal en omgeving. Topkwaliteit, service, hygiene en vriendelijk personeel zijn hierbij de sleutelwoorden! Ook verzorgen wij catering op locatie, u kunt daarbij denken aan bedrijfslunches, bedrijfsmaaltijden, salades, barbecue, bedrijfsfeesten, hapjes, koude en warme buffetten, enz. Daarnaast bieden wij onze gasten gratis WIFI en hebben wij sinds kort in ons assortiment glutenvrije snacks. Wij verwelkomen u graag bij Cafetaria de Molen, kwaliteit en service met een glimlach! Bezoek ons ook eens op Facebook Cafetaria de Molen of Twitter @CafetariaMolen

Deze cafetaria's zijn misschien ook interessant

Antonio's Eethuys

Spuistraat 57,
Bunschoten-spakenburg

Bekijk

Arkel De

Jan van Arkelweg 36,
Achterveld

Bekijk

Cafetaria Desmond

Everard Meysterweg 46,
Amersfoort

Bekijk

Cafetaria Supersnack

Ronde Erf 12,
Veenendaal

Bekijk

Chao Cafetaria

Oude Pijlsweerdstraat 72,
Utrecht

Bekijk

Family Utrecht Foodspot

Proostwetering 80/C,
Utrecht

Bekijk

Categorie: Cafetaria

Een snackbar, friettent, snelbuffet, frituur of friture is een eetgelegenheid waar men voornamelijk snacks (bijvoorbeeld friet, kroketten, frikandellen) kan kopen en nuttigen.

Een snackbar waar de menukaart iets uitgebreider is en een zitplaats aanwezig is wordt ook wel cafetaria genoemd, hoewel dat woord ook gebruikt wordt om de plaats aan te duiden in een kantoor of bedrijf waar medewerkers een drankje of een snack kunnen kopen, of hun meegebracht lunchpakket kunnen gebruiken, dus minder uitgebreid dan een heus bedrijfsrestaurant.

Sommige Nederlandse snackbars hebben een automatiek, waar men het klaarliggende gerecht na inwerpen van het juiste bedrag uit een vakje kan nemen.

Nederland telde op het hoogtepunt circa 6.000 snackbars en cafetaria's. Na 1997 zette de daling in. In 2010 telde Nederland nog ruim 4.900 snackbars en cafetaria's. Het gaat hierbij om inpandige bedrijven; mobiele snackbars en kramen met een vaste standplaats maar zonder zitgelegenheid zijn niet meegerekend.

De laatste tijd staan snackbars in Nederland in een kwaad daglicht vanwege het vaste frituurvet waarin de snacks en friet vaak gebakken worden. Daarom is de campagne Verantwoord Frituren gestart, om het gebruik van vloeibaar (gezonder) frituurvet te stimuleren.

De meeste Nederlandse snackbars hebben de volgende snacks:
friet (patat), frikandel, kroket, milkshake, slush puppy, softijs, ijs, broodje bal, berenhap, nasibal, kaassoufflé, kipcorn, gehaktbal, zure bommen, vleessalade, frisdrank, hamburger, cheeseburger, bamischijf, bitterbal, viandel.

Daarnaast serveren ze soms een assortiment belegde broodjes en vaak nog diverse andere minder bekende snacks, zoals het lihanboutje, de knakworst, de bockworst, de curryworst, de pikanto (gekruide gehaktstaaf), de vlampijp (heetgekruide vleesloempia), de mexicano, de sjasliek (vleesstokjes), de reifkoek (aardappelschijf), de sitostick (blokjes kalkoenvlees, afgewisseld met uien op een stokje en als geheel gepaneerd), de shoarmarol en de smulrol. In Noord- en Oost-Nederland vindt men ook de eierbal.

Friet of patat wordt vaak gegeten als snack in bepaalde combinaties met sauzen. Deze samenstellingen hebben soms kleurrijke namen, die sterk regionaal bepaald en bekend zijn.

Lees meer over Cafetaria