Alle campingen in Nederland

Aanbevolen campingen

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

77 campingen gevonden

Bekijk campingen in Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

147 campingen gevonden

Bekijk campingen in Gelderland

Groningen

Limburg

63 campingen gevonden

Bekijk campingen in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

100 campingen gevonden

Bekijk campingen in Overijssel

Utrecht

28 campingen gevonden

Bekijk campingen in Utrecht

Zeeland

113 campingen gevonden

Bekijk campingen in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over camping

Camping

Een kampeerterrein of (in het Frans, niet Engels) camping is een plek met voorzieningen om te kamperen. Hier kan een tent worden opgezet en de vouwwagen, caravan of camper worden neergezet. Doorgaans is een camping met velden omzoomd door bosschages om beschutting te bieden. De kampeerveldjes hebben vaak een begroeiing bestaande uit gras.

Voorzieningen

De voorzieningen bestaan in ieder geval uit een of meer sanitairgebouwen waar wc's, douches en wasgelegenheden zijn te vinden. Op eenvoudige campings, zoals in Nederland de boerderijcampings en natuurkampeerterreinen, zijn dit vaak de enige voorzieningen. Bij een paalkampeerterrein ontbreken deze zelfs. Speciaal op motorrijders gericht zijn de motorcampings.

Hoewel het kamperen aanvankelijk ontstaan is uit een behoefte om terug te keren naar eenvoudig leven in de natuur, heeft het voorzieningenniveau zich sterk ontwikkeld. Vooral campings langs de kust en nabij andere toeristische trekpleisters, zoals steden, hebben wat dat betreft het nodige te bieden. Naast een receptie, vindt men hier voorzieningen als: een supermarkt, een restaurant, een zwembad, een disco en een animatieteam. Dergelijke grootschaliger kampeerterreinen richten zich soms op een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld jongeren of gezinnen.

De ANWB geeft jaarlijks een gids uit waarin campings aan een beoordeling onderworpen worden. Ook is in deze gids te lezen welke voorzieningen een bepaalde camping heeft. Voorheen werden campings beoordeeld aan de hand van sterren. Vanaf 2006 is dit systeem vervangen door een rapportcijfer. Daarnaast roept de ANWB jaarlijks Eurotop-campings uit.

Het komt steeds vaker voor dat een camping recreatie in een bredere context plaatst en buiten het kamperen ook verhuur van bungalows aanbiedt. Ook dagrecreatie is een inkomensbron voor veel Nederlandse kampeerbedrijven.

Veel Nederlandse campings zijn aangesloten bij de RECRON, die als belangenbehartiger voor de Nederlandse campingsector optreedt.

Aanbevolen content over camping

Foto's

Links

RECRON

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland.

Bezoek

ANWB Camping

Uw favoriete campings online zoeken en reserveren via de ANWB.

Bezoek