Alle caravan verhuren in Nederland

Aanbevolen caravan verhuren

Wordt geladen

Blader per regio

Gelderland

Zeeland

1 caravan verhuur gevonden

Bekijk caravan verhuren in Zeeland

Lees meer over caravan verhuur

Caravan verhuur

Het is algemeen bekend dat je een vakantiehuis, een chalet of sta-caravan kunt huren. Minder bekend is dat je ook gewoon een toer-caravan kunt huren. Huren is handig om te kijken of het kamperen en rijden met de caravan bevalt, maar het kan ook makkelijk en rendabel zijn om een caravan te huren in plaats van te kopen als er maar weinig gebruik gemaakt gaat worden van de caravan. Ook kan het gebrek aan ruimte, geld of stalling een reden zijn om een caravan te huren i.p.v. te kopen.

Daarnaast zijn er ook mensen die een caravan huren zodat ze de keus voor de aanschaf van een eigen caravan makkelijker kunnen maken (door een bepaald type uit te proberen en te testen of hij aan alle wensen en eisen voldoet).

De meeste caravanbedrijven hebben toercaravans in alle mogelijke maten en soorten voor de verhuur beschikbaar. Veelal gaat het hierbij om nieuwe of bijna nieuwe caravans. Over het algemene worden deze verhuurd inclusief de meest noodzakelijke toebehoren zoals voortent, reservewiel, gasfles en verlengsnoer.

Sommige caravanverhuurders bieden daarnaast de mogelijkheid om serviesgoed, bestek en campingmeubelen te huren, zodat je met een compleet uitgeruste caravan op reis kunt gaan.

Lees voor het ondertekenen van de huurovereenkomst de overeenkomst en de bijbehorende voorwaarden goed door. Vraag ook naar de pechhulp en verzekering die voor de caravan is afgesloten.

Kosten van caravan huur

De kosten voor het huren van een gemiddelde toercaravan in het hoogseizoen komt op circa 500 euro per week. Dit bedrag is uiteraard afhankelijk van het merk van de caravan, de uitvoering, de grootte en eventuele extra's.

Een huurcaravan is over het algemeen al aardig compleet, maar controleer vooraf wel of alle benodigde kampeerspullen bij de huur zijn inbegrepen, en zo niet dat die bij te huren zijn (of je moet ze al zelf hebben).

Naast de huurprijs voor de caravan komen daar uiteraard de kosten voor de staanplaats op een bepaalde camping bij.

Wat voor caravan moet je huren?

Je kunt caravans in alle soorten en maten huren. Het voordeel is dat je als huurder een bepaalde caravan slechts voor één vakantie huurt. De keuze voor een bepaald type, formaat etc. is, anders dan bij de aanschaf van een caravan, minder belangrijk. Aan de hand van de ervaring met een bepaalde huurcaravan en de persoonlijke wensen kan, desgewenst, de volgende keer een andere caravan gehuurd worden. De keus voor het type huurcaravan hangt van een aantal factoren af: de samenstelling van het gezin, de vakantiebestemming en de trekauto (de auto die de caravan gaat trekken).

Aanbevolen content over caravan verhuur

Foto's

Video's

Caravan rijvaardigheidstraining

Korte samenvatting inhoud caravan rijvaardigheidstraining.

Veilig op vakantie met de auto en caravan

Informatievideo van 'Kijk Uit' over het rijden met auto en caravan tijdens de vakantie.

Links

De Nederlandse Caravan Club (NCC)

Website van de Nederlandse Caravan Club (NCC); de vereniging richt zich op het stimuleren van toeristisch gebruik van de caravan.

Bezoek

Hobby Caravan Club H.C.C.

Website van de H.C.C.; een landelijke club van Hobby caravanbezitters met info, evenementennieuws etc.

Bezoek