Alle dakdekkers in Nederland

Aanbevolen dakdekkers

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

22 dakdekkers gevonden

Bekijk dakdekkers in Drenthe

Flevoland

Friesland

27 dakdekkers gevonden

Bekijk dakdekkers in Friesland

Gelderland

Groningen

22 dakdekkers gevonden

Bekijk dakdekkers in Groningen

Limburg

45 dakdekkers gevonden

Bekijk dakdekkers in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

18 dakdekkers gevonden

Bekijk dakdekkers in Utrecht

Zeeland

4 dakdekkers gevonden

Bekijk dakdekkers in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over dakdekker

Dakdekker

Een dakdekker schakelt u in bij reparatie en onderhoud van uw dak of bij het leggen van een nieuw dak.

Voor platte daken heeft u de keuze uit bitumineuze dakbedekking, EPDM of zink. Bitumineuze dakbedekking kan direct op het dak worden aangelegd of boven een isolerende laag. Deze bestaat uit een dampremmende laag, een isolatie laag, een onderlaag en een toplaag. EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen, Di Monomeer. EPDM is een dakbedekking die circa 40 jaar meegaat en geschikt is voor alle weertypen.

Voor een schuin dak worden in Nederland meestal dakpannen gebruikt. Er zijn verschillende soorten dakpannen, waaronder tegeldakpannen, betonnen dakpannen, geglazuurde dakpannen, keramische dakpannen, kunststof dakpannen en glazen dakpannen. Iedere soort dakpan heeft zijn eigen voor- en nadelen. Naast deze dakpannen kunt u ook kiezen voor leien. Dit is een natuurstenen dakdekking. Shingles zijn een bitumineuze soort leien.

Sommige dakdekkers bieden ook aanvullende diensten aan, zoals het aanbrengen van dakramen, dakkapellen en installatie en onderhoud aan uw zinkwerk (dakgoten) en het aanleggen van zonnepanelen.

Opleiding

Om Dakdekker te worden dient er allereerst een opleiding tot Dakdekker gevolgd te worden. Afhankelijk van het beoogde werkniveau kan er gekozen worden voor een MBO opleiding op niveau 2, 3 of 4.

Voor de opleiding tot Dakdekker dient men te beschikken over een VMBO diploma (ahet niveau varieert, afhankelijk van de gewenste richting) of over een eerdere Dakdekkeropleiding. Zo kan men doorstromen naar niveau 3 na de opleiding Dakdekker op 2 te hebben afgerond.

De opleiding tot Primair Dakdekker duurt twee jaar, de opleiding tot Allround Dakdekker duurt drie jaar en de opleiding tot Voortgezette Dakdekker duurt één jaar.

Tijdens de opleiding tot Primaire Dakdekker leert de gegadigde hoe hij daken moet afstrippen en opnieuw moet aanleggen. Er dient een richting gekozen te worden (lei, bitumen, metaal, kunststof of dakpannen). Tijdens de opleiding tot Allround Dakdekker leer je over meerdere soorten dakdekking en leer je leiding te geven aan kleine groepen. De opleiding tot Voortgezette Dakdekker draait om de te gebruiken procedures tijdens het dakdekken. Na afronding van deze opleiding mag men zelfstandig daken leggen en kan men optreden als voorman (leidinggevende over een groep bouwvakkers).

Aanbevolen content over dakdekker

Foto's

Video's

Bitumen dak

Een bitumen dak aanbrengen doe je zo

Links

NDA

Nederlandse Dakdekkers Associatie NDA

Bezoek

SVDN

Stichting Veilig Dak Nederland

Bezoek

Branchevereniging Het Hellende Dak

Het Hellende Dak (HHD) is een landelijk opererende vereniging voor dakdekkers hellende daken, schubvormige dakbedekking.

Bezoek

Vebidak

VEBIDAK is de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven.

Bezoek