Alle dierenambulances in Nederland

Aanbevolen dierenambulances

Wordt geladen

Blader per regio

Friesland

1 dierenambulance gevonden

Bekijk dierenambulances in Friesland

Gelderland

5 dierenambulances gevonden

Bekijk dierenambulances in Gelderland

Groningen

2 dierenambulances gevonden

Bekijk dierenambulances in Groningen

Noord-Holland

Utrecht

1 dierenambulance gevonden

Bekijk dierenambulances in Utrecht

Zuid-Holland

Lees meer over dierenambulance

Dierenambulances

De dierenambulance heeft als doel eerste hulp te verlenen aan gewonde en zieke en zwervende dieren en het vervoeren van deze dieren naar de dichtstbijzijnde dierenarts of kliniek. Jaarlijks gaat het om duizenden dieren. Niet alleen om huisdieren maar ook om bijvoorbeeld kleine in het wild levende dieren. Zie je een dier in nood? bel dan het meldnummer 144.

De meest bekende dierenambulances zijn van de Dierenbescherming maar daarnaast zijn er ook tal van andere dierenhulpverlenersorganisaties actief die zelf ook dierenambulances hebben rijden. In vrijwel elke Nederlandse gemeente is wel een (of zijn er meerdere) dierenambulance(s) beschikbaar.

De dierenambulance zorgt dat zwerfdieren naar een asiel worden gebracht en is naast het verlenen van eerste hulp aan gewonde of zieke dieren ook bezig met het vervoer van overleden dieren naar het huisdierencrematorium, de begraafplaats of destructie(voorziening).

Daarnaast heeft de dierenambulance een adviserende en/of begeleidende rol bij het afscheid nemen van een overleden huisdier.

De dierenambulance haalt dode dieren die langs de weg liggen op en maakt daar een registratie van, ze worden genummerd en worden dan 14 dagen in de koeling bewaard, als zich een eigenaar meldt dan kan er in overleg met de eigenaar iets geregeld worden. Komt er geen eigenaar dan wordt het betreffende huisdier na 14 dagen afgevoerd en aangeboden ter crematie.

De kosten om een dag uit te rijden om zieke en gewonde dieren te verzorgen liggen rond de 55 euro, de Dierenambulances zijn 100% afhankelijk van leden, donateurs en/of sponsoren.

Aanbevolen content over dierenambulance

Foto's

Video's

Aflevering Dierenambulance van Klokhuis

Een verkorte versie van het tv-programma Klokhuis over de dierenambulance.

Dierenambulance

Een item van RTV Slingeland over de Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk.

Links

Dierenambulance Dier in Nood

Website van de Stichting Dierenambulance Dier in Nood.

Bezoek

Stichting Dierenlot

Website van de Stichting Dierenlot. De stichting heeft twee soorten dierenambulances die zij gratis in bruikleen geven aan dierenhulporganisaties.

Bezoek

De Dierenbescherming

Website van de Dierenbescherming met veel informatie over de Dierenambulance.

Bezoek