Alle dierenasielen in Nederland

Aanbevolen dierenasielen

Wordt geladen

Blader per regio

Friesland

4 dierenasielen gevonden

Bekijk dierenasielen in Friesland

Groningen

2 dierenasielen gevonden

Bekijk dierenasielen in Groningen

Limburg

3 dierenasielen gevonden

Bekijk dierenasielen in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

2 dierenasielen gevonden

Bekijk dierenasielen in Utrecht

Zeeland

3 dierenasielen gevonden

Bekijk dierenasielen in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over dierenasiel

Dierenasiel

Een dierenasiel is een (tijdelijk) onderkomen voor huisdieren die door omstandigheden geen vast onderkomen hebben. Dieren die worden gevonden of die zijn achtergelaten, worden via onder andere door de Dierenambulance of de Dierenbescherming naar het asiel gebracht en daar opgevangen.

Doorgaans verzorgt een dierenasiel een dier waarvan de eigenaar niet bekend is twee weken, opdat de eigenaar de mogelijkheid heeft om het dier weer op te komen halen. Veelal verblijft het dier deze 2 weken in quarantaine, opdat eventuele (overdraagbare) ziekten kunnen worden vastgesteld, zonder dat deze zich verspreiden onder de andere aanwezige dieren.

Wanneer een dier niet door de rechtmatige eigenaar wordt opgehaald, vervalt het aan het asiel en kan het aan belangstellenden worden verkocht.

Ook kan men in asiels vaak (tegen betaling) afstand doen van het huisdier, waarnaar een nieuw onderkomen voor het dier gezocht gaat worden.

Dierenasiels werken samen met verschillende organisaties die helpen om gevonden dieren en hun eigenaren weer bij elkaar terug te brengen.

Aanbevolen content over dierenasiel

Foto's

Video's

Dierenasiel

Video van de Dierenbescherming over het dierenasiel.