Simons Grafisch Totaal Susteren, Limburg

Contactgegevens

Telefoon:

E-mail:

Website:

:

Adresgegevens

Adres:

Kromstraat 19

Postcode:

Stad:

Susteren

Deze drukkerijen zijn misschien ook interessant

Adfold

Kerkstraat 22,
Broekhuizenvorst

Bekijk

Alberts Drukkerij VOF

Rijksweg 69/A,
Gulpen

Bekijk

Ansichtkaarten Gilde BV

Wilhelminalaan 23,
Thorn

Bekijk

Antwan Reklameburo Drukkerij

Grensstraat 135,
Landgraaf

Bekijk

Body Biz International BV

Kasteelstraat 16,
Heijen

Bekijk

Bredo Drukkerij

Hofkamp 16,
Geleen

Bekijk

Categorie: Drukkerij

Een drukkerij is een werkplaats voor typografische werkzaamheden, met name het drukken met behulp van een drukpers. In een drukkerij kunnen één of meerdere drukpersen zijn opgesteld, van een minipersje voor etiketten of visitekaartjes tot een tientallen meters lange meerkleuren-pers.

Al voor de uitvinding van de boekdrukkunst in Duitsland was het vermenigvuldigen van illustraties en tekst met behulp van een uit hout gesneden drukvorm bekend. In de vijftiende eeuw kwam het drukken van loden letters in zwang. Het oudste type drukpers is de degelpers. Papier wordt met behulp van een plaat (degel) op de ingeïnkte drukvorm gedrukt, waardoor een afdruk ontstaat. In de loop der eeuwen is de degel gemoderniseerd. Later werden cilinderpersen en rotatiepersen ontwikkeld waardoor de productiesnelheden enorm toenamen.

In de twintigste eeuw kwam het offsetprocedé in zwang. Tegenwoordig komt vooral de digitale druktechniek op waarbij een bestand rechtstreeks van een computer naar een (grote) printer wordt doorgestuurd en zo wordt afgedrukt. Daarnaast bestaan er persen voor foliedruk, diepdruk, zeefdruk en tampondruk.

Lees meer over Drukkerij