Albrandswaard Drukkerij Poortugaal, Zuid-Holland

Contactgegevens

Telefoon:

E-mail:

Website:

:

Adresgegevens

Adres:

Ambachtsstraat 7

Postcode:

Stad:

Poortugaal

Deze drukkerijen zijn misschien ook interessant

Affiche Media

Buffelstraat 68,
Rotterdam

Bekijk

Akxifo Drukkerij

Saturnus 2/6,
Poeldijk

Bekijk

Albani drukkers BV

Nieuwe Molstraat 20,
Den haag

Bekijk

Alevo Drukkerij

Lagosweg 11,
Delft

Bekijk

Alkemade Printing

Ruishornlaan 19,
Lisse

Bekijk

Alles in Druk BV

Van Leeuwenstraat 43,
Voorburg

Bekijk

Categorie: Drukkerij

Een drukkerij is een werkplaats voor typografische werkzaamheden, met name het drukken met behulp van een drukpers. In een drukkerij kunnen één of meerdere drukpersen zijn opgesteld, van een minipersje voor etiketten of visitekaartjes tot een tientallen meters lange meerkleuren-pers.

Al voor de uitvinding van de boekdrukkunst in Duitsland was het vermenigvuldigen van illustraties en tekst met behulp van een uit hout gesneden drukvorm bekend. In de vijftiende eeuw kwam het drukken van loden letters in zwang. Het oudste type drukpers is de degelpers. Papier wordt met behulp van een plaat (degel) op de ingeïnkte drukvorm gedrukt, waardoor een afdruk ontstaat. In de loop der eeuwen is de degel gemoderniseerd. Later werden cilinderpersen en rotatiepersen ontwikkeld waardoor de productiesnelheden enorm toenamen.

In de twintigste eeuw kwam het offsetprocedé in zwang. Tegenwoordig komt vooral de digitale druktechniek op waarbij een bestand rechtstreeks van een computer naar een (grote) printer wordt doorgestuurd en zo wordt afgedrukt. Daarnaast bestaan er persen voor foliedruk, diepdruk, zeefdruk en tampondruk.

Lees meer over Drukkerij