Alle duikscholen in Nederland

Aanbevolen duikscholen

Wordt geladen

Blader per regio

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

6 duikscholen gevonden

Bekijk duikscholen in Utrecht

Zeeland

2 duikscholen gevonden

Bekijk duikscholen in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over duikschool

Duikschool

Er zijn in Nederland vele duikscholen die van 1 of meerdere organisaties een duikopleiding verzorgen. Als beginnend duiker die het duiken wil leren (de basis) maakt het niet echt uit van welke organisatie (PADI, SSI, IDD, NOB, NAUI, CMAS etc.) je de duikopleiding volgt. Er zijn wereldwijd wel 200 organisaties die duikopleidingen aanbieden. Het gaat om het aanleren van het duiken. De genoemde organisaties zijn alle zes wereldwijd erkend.

Om een juiste keuze te maken voor een duikschool is het dus niet echt relevant van welke organisatie ze de duikopleiding geven. Wat wel belangrijk is hoe ze les geven en of die methode bij jou past. Zo wordt bij ene duikschool vooral in groepen lesgegeven en bij de andere duikschool juist middels privélessen. Ook is het, als je daar tenminste interesse in hebt, belangrijk te weten of er ook een duikvereniging aan is verbonden waar je lid van kan worden en waar andere activiteiten worden georganiseerd dan alleen lessen.

Om een indruk te krijgen van een duikschool kun je altijd vragen of je een keer mag komen kijken tijdens een praktijkles. Op die manier kun je zien hoe er les wordt gegeven, wat voor materiaal er gebruikt wordt en hoe de sfeer is. Ook is het altijd mogelijk om een proefles te volgen.

Hoe duur is duiken?

Duiken is niet goedkoop. Naast de kosten die je kwijt bent aan de opleiding zijn de uitrustingskosten de tweede grote uitgave als je wilt gaan duiken. De kosten van een complete duikuitrusting zijn heel wisselend. De kosten zijn afhankelijk van het type, uitvoering, en bijkomende zaken. Een gemiddelde beginnersuitrusting kost ongeveer 1750,- euro. De uitrusting van een ervaren kost aanzienlijk meer; tussen de 3500,- tot 7000,- euro. Dat bedrag is zo hoog door de bijkomende apparaten en accessoires zoals een duikcomputer, lamp, onderwatercamera etc. Uiteraard heb je die kosten allemaal zelf in de hand. Je kunt ook een tweedehands uitrusting aanschaffen en bovendien is het mogelijk om de uitrusting of delen daarvan te huren.

Naast de kosten van de opleiding en de uitrusting hebben de meeste duikers daarnaast te maken met vervoerskosten. Vaak dient er gereisd te worden voor mooie duiklocaties (in binnen- en buitenland).

Verder kost het vullen van een (zuurstof)fles in Nederland ongeveer 3,- euro per keer, dat komt er dus ook nog altijd bij.

Diverse opleidingen

De meeste duikscholen verzorgen duikopleidingen vanaf de introductieduik tot en met het instructeursdiploma. Het PADI, NOB of FiT brevet (basisbrevet) wordt overal ter wereld erkend als bewijs van duikvaardigheid en geeft toegang tot diverse vervolgopleidingen en duikactiviteiten.

Aanbevolen content over duikschool

Foto's

Video's

Duikschool

Video van een duikschool over duiklessen.

Beveiliging te water door Duikschool

Reportage van Duikschool Brabant tijdens Sinterklaas.

Links

Scuba Totaal

Site met consumentenadvies voor duikers; onafhankelijke informatie en advies.

Bezoek

Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB)

Website van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), de bond voor alle duikers. Er zijn duikers, duikinstructeurs, duikverenigingen en duikscholen verbonden.

Bezoek