Alle expediteuren in Nederland

Aanbevolen expediteuren

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

2 expediteuren gevonden

Bekijk expediteuren in Drenthe

Flevoland

Gelderland

Limburg

7 expediteuren gevonden

Bekijk expediteuren in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

3 expediteuren gevonden

Bekijk expediteuren in Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over expediteur

Expediteur

Wie goederen (inter)nationaal wil laten vervoeren heeft iemand nodig die dat in goede banen kan leiden. Dat is de expediteur. Hij lost logistieke problemen op en kent de ondoorzichtige vervoersmarkt. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het zoeken naar de meest optimale logistieke oplossingen voor het vervoer van goederen. Vervoersmodaliteit, snelheid, soort goederen, plaats van vertrek, bestemming, handels- en douanevoorschriften, kosten etc., spelen een bepalende rol voor de concurrentiepositie van de betreffende handelaar of producent.

De expediteur fungeert als een spin in het web. Hij sluit vervoersovereenkomsten met vervoerders ten behoeve van zijn opdrachtgever/verlader die zijn goederen vervoerd wil hebben. De positie van een expediteur is onafhankelijk. De kracht van de expediteur is zijn kennis en kunde van de complexe vervoersmarkt.

De expediteur heeft kennis in huis van internationale handels- en accreditiefvoorschriften, vervoersverdragen en voorwaarden en vervoersdocumenten en bijvoorbeeld over het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Er zijn verschillende specialisaties (hieronder meer daarover).

Verschillende specialisaties

  • Zeehavenexpeditie: In het uitgaande verkeer boekt de zeehavenexpediteur de container voor transport bij de cargadoor, agent van de lijnrederij, en zorgt in overleg met de verzender het voortransport naar de containerterminal. Bij het inkomende verkeer worden door de expediteur via de cargadoor van de rederij de goederen in ontvangst genomen en naar de plaats van bestemming in het achterland vervoerd. Noodzakelijke douaneformaliteiten en andere formaliteiten worden door de expediteur verzorgd.
  • Zeegroupage: d.w.z. een expediteur/vervoerder die zonder dat hij zelf schepen bezit vervoersdiensten overzee exploiteert en aanbiedt voor LCL-lading (Less-than-Container-Load). De maritieme groupeur groepeert de kleinere ladingpakketten tot volle containers.
  • Binnenvaartexpeditie: De binnenvaartexpediteur vervult bij binnenvaarttransporten een coördinerende functie tussen schipper en ontvanger.
  • Railexpeditie: De railexpediteur biedt zijn diensten aan voor opdrachtgevers die hun goederen efficiënt en ook goedkoop per spoor willen laten vervoeren. 
  • Opslag en Distributie: Een in opslag en distributieactiviteiten gespecialiseerde expediteur.
  • Autogroupage: de activiteiten van een in autogroupage gespecialiseerde expediteur bestaat uit het samenbundelen van kleinere zendingen tot grote partijen, zodat een efficiënt en economisch verantwoord wegtransport kan plaatsvinden.
  • Douane-expeditie: De douane-expediteur is de deskundige bij het vervullen van douane en andere formaliteiten bij de in-, uit- en doorvoer van goederen.
  • Luchtvrachtexpeditie: Een luchtvrachtexpediteur treedt op bij de totstandkoming van overeenkomsten tussen carriers en opdrachtgevers en houdt zich bezig met de verzorging van de douaneformaliteiten, de vervoersdocumentatie en de aan- en aflevering van de goederen.

Aanbevolen content over expediteur

Foto's

Video's

Wat is een expediteur?

In de serie van Talentenstroom; wat is een expediteur.

Expediteur

Rol van de expediteur bij het importeren.

Links

FENEX

Website van de Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek.

Bezoek

Nieuwsblad Transport

Website van het Nieuwsblad Transport (NT).

Bezoek