Alle Garages in Borsele, Zeeland

Aanbevolen garages

Wordt geladen

Lees meer over Borsele

Gemeente Borsele

Borsele is een gemeente op Zuid-Beveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente telt 22.636 inwoners en heeft een oppervlakte van 194,42 km² (waarvan 52,39 km² water). De naam van de gefuseerde gemeente werd bij de oprichting in 1970 vastgesteld op de schrijfwijze met één enkele 's' om onderscheid te maken met de plaats Borssele die met dubbel 's' wordt gespeld en die in de gemeente Borsele ligt. De naam Borsele is een van de oudste namen in de gemeente.

De gemeente is voornamelijk bekend vanwege de kerncentrale Borssele en de centrale opslag voor radioactief afval en valt grotendeels samen met het Waardevol Cultuurlandschap de Zak van Zuid-Beveland.

De gemeente ontstond op 1 januari 1970 door de samenvoeging van de gemeenten Borssele, Baarland, Driewegen, Ellewoutsdijk, 's-Gravenpolder, 's-Heer Abstkerke, 's-Heerenhoek, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Nisse, Oudelande, Ovezande, en het deel van de gemeente 's-Heer Arendskerke dat ten zuiden van de A58 lag, c.q. de dorpen Nieuwdorp en Lewedorp.

Jongerenraad Borsele

Sinds 2003 heeft de gemeente Borsele als eerste in de provincie Zeeland een jongerenraad. De Jongerenraad Borsele bestaat geheel uit jongeren en heeft als voornaamste taak het vertegenwoordigen van de jongere bewoners in de gemeente Borsele. De jongerenraad organiseert ook evenementen zoals 2nd influenZ en geeft advies aan het college en de gemeenteraad over het lokale jeugdbeleid.

Aanbevolen content over Borsele

Video's

Gemeente Borsele Openbare verlichtingsfilm

Deze video laat u zien hoe er met openbare verlichting, die valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente, wordt omgegaan

Links

Jongerenraad Borsele

Informatie over evenementen en andere zaken die belangrijk zijn voor jongeren in de gemeente Borsele.

Bezoek

Borsele

Officiële site met gemeentegids, en informatie over het gemeentehuis, het bestuur en het beleid.

Bezoek