Alle Garages in Hulst, Zeeland

Aanbevolen garages

Wordt geladen

Lees meer over Hulst

Gemeente Hulst

Hulst (Zeeuws en Oost-Vlaams: Ulst) is een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland met 27.382 inwoners die, na de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2003, het hele oosten van Zeeuws-Vlaanderen beslaat.

Kernen

Centraal in de gemeente Hulst ligt de vestingstad Hulst. In het uitgestrekt poldergebied eromheen liggen veertien dorpskernen, ieder met een eigen identiteit.

Herindeling

De huidige gemeente Hulst is tot stand gekomen na opeenvolgende herindelingen. In 1961 was er een grenswijziging waarbij de gemeenten Vogelwaarde, Hontenisse, Graauw en Langendam, Clinge en Sint Jansteen een beperkt deel van hun gemeente moesten afstaan aan Hulst, dat grond nodig had voor nieuwbouw. In 1970 kwam er een gemeentelijke herindeling van Zeeuws-Vlaanderen waarbij Hulst als een van de 8 gemeenten overbleef. In 2003 werd dit aantal teruggebracht naar drie.

Natuur

In de gemeente bevinden zich diverse natuurgebieden. Het grootste brakwaterschor van Europa, het Verdronken Land van Saeftinghe, bevindt zich in de gemeente Hulst. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van bijna 36 vierkante kilometer. In het nabijgelegen Emmadorp bevindt zich een bezoekerscentrum van stichting Het Zeeuwse Landschap. Het natuurgebied is zeer in trek bij toeristen, jaarlijks gaan hier rond de 12.000 mensen op excursie. Andere vermeldenswaardige natuurgebieden in de gemeente zijn: Waterwingebied Sint Jansteen en De Vogel.

Aanbevolen content over Hulst

Video's

Gemeente Hulst Dienstverlening

Promotiefilmpje over de aangepaste dienstverlening van de gemeente Hulst.

Ondernemen in Hulst

Promotiefilm Ondernemen in Hulst.

Links

Christengemeente Hulst

Christengemeente Hulst wil een plaats zijn van liefde en vriendschap met interesse in de ander.

Bezoek

gemeente Hulst

Vlaamse stad in Nederland, de gemeentegids, wonen, ondernemen en publicaties.

Bezoek