Alle Garages in Tholen, Zeeland

Aanbevolen garages

Wordt geladen

Lees meer over Tholen

Gemeente Tholen

Tholen is een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente telt 25.459 inwoners en heeft een oppervlakte van 254,41 km² (waarvan 106,60 km² water).

De gemeente Tholen bestaat uit de voormalige eilanden Tholen en Sint Philipsland.

In 1971 werden alle gemeenten op het eiland Tholen samengevoegd. Opgeheven werden de gemeenten Tholen, Oud-Vossemeer, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk en Stavenisse. Het gemeentehuis werd gevestigd in Sint Maartensdijk. Op 2 januari 2008 werd een nieuw gemeentehuis geopend in de stad Tholen. In 1995 werd de gemeente uitgebreid met de gemeente Sint Philipsland op het gelijknamige schiereiland. Opmerkelijk, maar wel begrijpelijk, is dat het overwegend gereformeerde Tholen gericht is op het katholieke Bergen op Zoom.

De naam Tholen verwijst naar de tol die hier vroeger werd geheven op de Eendracht (nu het Schelde-Rijnkanaal) en de Striene. Sinds 1994 heeft de gemeente een stedenband met de Poolse gemeente I?awa.

Stedenband

De gemeente Tholen heeft een stedenband met het Poolse I?awa sinds 1994.

Aanbevolen content over Tholen

Foto's

Video's

Een mooie dag in de gemeente Tholen

Filmpje over een mooie dag in er rondom de gemeente Tholen.

Tholen Toen & Tholen Nu

Filmpje over de gemeente Tholen toen en nu.

Links

Het stadje Tholen - VVV Zeeland

Evenementen, bezienswaardigheden, overnachtingsmogelijkheden (hotels enz) en andere adressen in de het stadje Tholen (Zeeland).

Bezoek

Eiland Tholen, Da's mooi Zeeland!

Waar vind je zo'n grote verscheidenheid aan natuur als op het eiland Tholen? Al wandelend over het eiland Tholen ontdekt u de mooiste plekjes.

Bezoek