Alle Garages in Veere, Zeeland

Aanbevolen garages

Wordt geladen

Lees meer over Veere

Gemeente Veere

Veere (Zeeuws: (Ter) Veere) is een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente telt 21.942 inwoners. Ook het voormalig werkeiland Neeltje Jans hoort tot het grondgebied van de gemeente. Het gemeentehuis staat in Domburg.

Geschiedenis

Vanaf 1811 is er een gemeente Veere geweest, aanvankelijk bestaande uit de stad Veere en de plaats Zanddijk. Bij de gemeentelijke herindeling van 1 juli 1966 werden de toenmalige gemeenten Serooskerke en Vrouwenpolder toegevoegd. Deze situatie duurde tot eind 1996, toen per 1 januari 1997 door samenvoeging met de gemeenten Domburg, Mariekerke, Valkenisse en Westkapelle de huidige gemeente ontstond.

Kernen en Buurtschappen

De gemeente Veere omvat dertien kernen.

De gemeente bevat tevens de buurtschappen Boudewijnskerke, Buttinge, Dishoek, Geldtienden, Groot Valkenisse, Hoogelande, Klein Valkenisse, Krommenhoeke, Mariekerke, Molembaix, Molenperk, Poppendamme, Sint-Jan ten Heere en Sint Janskerke.

Verder ligt bij de stad Veere nog de plaats Zanddijk, die echter naar de gemeentelijke definities geen eigen kern vormt, en de villawijk Buiten de Veste.

Lokale Omroep

De lokale omroep van de gemeente Veere is sinds 2013 W-FM, wat staat voor Walcheren FM.

Aanbevolen content over Veere

Foto's

Video's

Gemeente Veere

Filmpje over de gemeente Veere.

Links

Gemeente Veere

Officiële website van de gemeente Veere.

Bezoek

Museum Veere

Museum Veere Achter de karakteristieke gevels van de Schotse Huizen en in het prachtig gerestaureerde Stadhuis komt de geschiedenis van Veere tot leven.

Bezoek