Alle geluidstechnieken in Nederland

Aanbevolen geluidstechnieken

Wordt geladen

Blader per regio

Friesland

3 geluidstechnieken gevonden

Bekijk geluidstechnieken in Friesland

Gelderland

6 geluidstechnieken gevonden

Bekijk geluidstechnieken in Gelderland

Groningen

2 geluidstechnieken gevonden

Bekijk geluidstechnieken in Groningen

Limburg

2 geluidstechnieken gevonden

Bekijk geluidstechnieken in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

2 geluidstechnieken gevonden

Bekijk geluidstechnieken in Overijssel

Utrecht

1 geluidstechniek gevonden

Bekijk geluidstechnieken in Utrecht

Zuid-Holland

Lees meer over geluidstechniek

Geluidstechniek

Geluidstechniek staat synoniem met geluidsverzorging. Een geluidstechnicus is iemand die gespecialiseerd is in de verzorging van geluid. Met geluid kunnen vele emoties bereikt worden; rust, spanning, verwarring, enthousiasme etc. Een geluidstechnicus moet dus wel weten wat hij doet. Er zijn veel soorten geluidstechniek; denk aan theatertechniek, livetechniek, opnametechniek etc.

Een geluidstechnicus weet alles van geluidstechniek en opnametechniek. Er wordt met veel apparatuur gewerkt (uiteraard aangepast aan de situatie, wensen van de opdrachtgever en mogelijkheden). Te denken valt aan:

  • Boxen
  • Versterkers
  • Equalizers
  • CD-spelers
  • Mengtafels
  • Draaitafels
  • Mixers
  • Compressor limiters
  • Effectapparatuur
  • Microfoons


Een bedrijf in geluidstechniek kan ingeschakeld worden voor tal van activiteiten; of dat nu is voor het opnemen en dupliceren van bijvoorbeeld conferenties of congressen; het geluid verzorgen tijdens een evenement (zakelijk of prive) of bijvoorbeeld het verzorgen van geluid bij een video of filmproductie.

Voor een simpele klus kan 1 geluidstechnicus het geluid verzorgen maar voor het geluid tijdens een groot concert bijvoorbeeld zijn wel verschillende soorten geluidstechnici nodig; een systeemtechnicus, een FOH-technicus, een monitortechnicus, een zendertechnicus en een stagetechnicus.

Uiteraard zijn de kosten die verbonden zijn aan het inhuren van geluidstechnici afhankelijk van de behoefte en wensen van de klant. Ook is het veelal mogelijk om zelf geluidsapparatuur te huren bij een bedrijf voor geluidstechniek en het geluid tijdens een bepaalde activiteit zelf te verzorgen.


Aanbevolen content over geluidstechniek

Foto's

Video's

Geluidstechnicus is een heel zwaar beroep

Grappig filmpje over het werk van een geluidstechnicus (bij een muziekopname).

De geluidstechnicus

Een filmpje over het beroep geluidstechnicus van het Bonhoeffercollege.

Links

Zichtlijnen

Zichtlijnen is een vakblad voor de werkenden in de podiumkunsten over podiumtechniek, vormgeving, architectuur en management.

Bezoek

Vereniging voor Podiumtechnologie VPT

Website van de VPT; vereniging in de podium- en evenementensector voor de vakinhoudelijke ontwikkeling van de podiumtechniek.

Bezoek

Vereniging Constructief Audio (VCA)

Website van de VCA (Vereniging Constructief Audio). De doelstelling is het bevorderen van goed geluid bij Nederlandse film en tv-producties.

Bezoek