Alle gordijnenateliers in Nederland

Aanbevolen gordijnenateliers

Wordt geladen

Blader per regio

Flevoland

1 gordijnenatelier gevonden

Bekijk gordijnenateliers in Flevoland

Gelderland

3 gordijnenateliers gevonden

Bekijk gordijnenateliers in Gelderland

Limburg

1 gordijnenatelier gevonden

Bekijk gordijnenateliers in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

5 gordijnenateliers gevonden

Bekijk gordijnenateliers in Overijssel

Zuid-Holland

Lees meer over gordijnenatelier

Gordijnenatelier

Een gordijnenatelier (ook geschreven als gordijnatelier) is een loonconfectiebedrijf waar gordijnen, vouwgordijnen, paneelgordijnen en in sommige gevallen ook spreien, kussens en aanverwante artikelen als embrasses worden vervaardigd.

In Nederland zijn er ongeveer 400 ateliers van variërend van 1 tot 200 medewerkers en wisselend van bedrijven met simpele huishoudmachines tot zeer moderne semiautomatische naaimachines. Terwijl de meeste loonconfectiebedrijven zoals kledingconfectie uit Nederland en België zijn vertrokken naar lagelonenlanden zijn de meeste gordijnenateliers nog in Nederland zelf gevestigd.

Gordijnenateliers zijn over het algemeen toeleveranciers van binnenhuis- architecten, project- en woninginrichters, winkelketens, verfspeciaalzaken, hotel- & horeacagelegenheden en stoffenfabrikanten. Slechts enkele ateliers verkopen rechtstreeks aan de consumentenmarkt. De meeste "interieur" winkels in Nederland en België produceren zelf geen gordijnen ook al denken veel consumenten dat wel.

De meeste gordijnenateliers in Nederland zijn lid van de Vereniging Nederlandse Gordijnenateliers (VNGA) die een onderdeel is van de landelijke ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel.

Aanbevolen content over gordijnenatelier

Foto's

Video's

Werken in een Gordijnenatelier

Voor het programma "Help ik krijg een baan" werd in deze aflevering een gordijnenatelier bezocht.

Links

VNGA

Vereniging Nederlandse Gordijnenateliers

Bezoek